Dva hrvatska grada nalaze se na listi najpopularnijih destinacija

Poznata platforma Tripadvisor za ocjenjivanje ugostiteljskih objekata, usluga poput izleta i tura, ali i destinacija objavila je nedavno listu najpopularnijih svjetskih destinacija u svojem tradicionalnom izboru Traveler’s Choice 2022 Best of the Best.

Njihove liste stvaraju sami korisnici svojim ocjenama tijekom cijele godine, a dodjeljuju se u nekoliko kategorija, kao što su “najbolje destinacije za ljubitelje hrane”, “najbolja mjesta za aktivni odmor”, “najbolji gradovi” i druge.

Tu je i kategorija “trending destinations”, što se odnosi na destinacije koje su trenutno popularne, o kojima se govori i koje sve bolje kotiraju među turistima. Na toj su se listi, na kojoj su ukupno 22 grada, ove godine našla i dva hrvatska, Dubrovnik i Split.

Dubrovnik je na petom mjestu, Split na 13., a opisani su kao mjesta bogate povijesti, šarmantne arhitekture i lijepih plaža.

Dubrovnik se oporavio od ratnih razaranja koja je pretrpio tijekom 1990-ih, a posjetitelji su se vratili u ovaj mirni grad. Smješten između Jadrana i Dinarskih Alpa, pristupačan je i ne pretjerano skup gradski odmor za mnoge europske putnike. Posebno je šarmantan Stari grad namijenjen isključivo pješacima, napisali su iz Tripadvisora o Dubrovniku.

Najveći grad na jadranskoj obali, primorski dragulj Split, bio je pod rimskom, mletačkom, austrijskom, francuskom, talijanskom i jugoslavenskom kontrolom. Postoji obilje restorana i vinskih podruma, opisuju Split.

Mjesta kao što su Dioklecijanova palača i mauzolej, kip Grgura Ninskog te katedrala i zvonik sv. Dujma opravdavaju svoj položaj UNESCO-ove svjetske baštine. Gradske uvale nude nekoliko lijepih plaža, uključujući središnju Bačvice. Trajekti povezuju Split s dalmatinskim ljetovalištima, dodaju.

Prvo mjesto osvojilo je najveći španjolski otok, Mallorca u Balearima, a zatim slijede Kairo u Egiptu i Rodos u Grčkoj te Tulum u Meksiku.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.