Čačić odgovorio Mamiću

Nogometaši Dinama protiv Gorice otvaraju proljetni dio sezone HNL-a na Maksimiru. Ante Čačić potpisao je novi ugovor sa zagrebačkim klubom i ubuduće će obnašati ulogu trenera i sportskog direktora.

Čuli ste da je sa mnom produžen ugovor na godinu dana, da je dodana funkcija sportskog direktora. To je za mene velika čast i obaveza. Iako sam tu funkciju obavljao i do sada jer sam stalno bio konzultiran o tome, rekao je pa nastavio:

Posebno kada imamo turbulencije u skupštini i oko toga. Ti nemiri nisu moj fokus, isključivo sam fokusiran da sačuvamo primat u hrvatskom nogometu i poziciju koju imamo, piše Gol.hr.

Nezaobilazna tema na konferenciji za medije bio je Zdravko Mamić koji je sasuo tešku paljbu na Krešimira Antolića, ali i Čačića koji se zahvalio Mamiću i poručio mu da nitko ne upravlja s njim:

Što se tiče moje energije i mog bezobrazluka, takav je da po ovoj zemlji, po ovom gradu hodam bez zaštitara. Ne bježim ni od koga, prvi put kada sam dobio telefon, nikad nisam promijenio svoj broj, rekao je pa dodao još jednu stvar:

Ja mu se zahvaljujem od srca. Nisam čovjek koji otresa ljude oko sebe, iako se to pričalo o meni. On je sada učinio jednu stvar koja mi je olakšala leđa. On se otresao mene i sada svi oni koji me poznaju, sada znaju da ja imam svoje ime prezime, diginitet i uvijek sam bio svoj.

Nisam s nikakvim Antolićem u paktu, ja sam u paktu sa svojim poslom. Dok radim u Dinam, radit ću kao da ću ovdje biti 100 godina, branit ću interesa kluba i struke. Nisam vezan menadžerskim i marketinškim lobijima. Iza mene ne stoji politika, već samo rad i 38 godina trenerskog posla, rekao je, piše Gol.hr.

Čini se da rat u Dinamu utječe i na atmosferu u momčadi, a Čačić tvrdi da rade sve što je u njihovoj moći da igrači budu fokusirani samo na teren i prvu utakmicu protiv Gorice:

Činimo sve da se igrači dovedu u stanje koje je potrebno da prezentiraju kvalitetu. Jasno nam je da ponašanje i igre naših igrača stvaraju ozračje oko momčadi. Nadam se da će navijači prepoznati da igrači Dinama brane na onom mjestu gdje se treba braniti.

Za utakmicu protiv Gorice Čačić neće moći računati na nekolicinu igrača:

Nema Lauritsena, Boška ŠutalaPetkovića, ali njega očekujem sljedeći tjedan u treningu. U kadru će biti pet mladih igrača, Brkljača, Lukanić, Vrbančić, Rukavina i Gurlica.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.