Četvero Posušana u utrci za Večernjakov pečat

Večernjakov pečat najveći je društveni događaj u BiH i jedna od najvažnijih manifestacija takve vrste u regiji.

Postalo je stvar prestiža kojih će tisuću uzvanika uživo u Mostaru nazočiti tom događaju. “Europski Oscar”, kako ga se naziva, ističe i nagrađuje osobe te događaje koji su obilježili proteklu godinu. Poseban Ocjenjivački sud svake godine sa šireg popisa više od tisuću kandidata izabere 150 nominiranih iz svih sfera života koji se natječu u 15 kategorija za glavnu nagradu – “Osoba godine”.

U jednom takvom prestižnom društvu našlo se pet Posušana: Jasminka Begić, Milenko Bašić, Iva Tolić i Helena Lončar.

Kako navodi Večernji list:

Jasminka Begić, Majka kraljica, rodila deseto dijete. Zbog ovakvih majki Osnovna škola Posušje najbrojnija je u BiH i još se proširuje. Dokaz da bitka za natalitet u ovoj zemlji nije izgubljena.

Milenko Bašić, uložio u vjetropark pola milijarde KM. Jedan od najmoćnijih ljudi u regiji gradi najveći projekt u RH nakon Pelješkog mosta. Posušanin s teškim strojevima osvaja cijelu Europu.

Iva Tolić, Posušanka dobila austrijskog nobela. Nagrađena za nova otkrića u molekularnoj biologiji. Njezinan istraživanja važna za nove terapije kod oboljelih od raka.

Helena Lončar, omogućuje posao tisućama ljudi. Svake godine kroz programe Zavoda za zapošljavanje FBiH do posla dođu mnogi nezaposleni. Vodi najvažniji proces za budućnost BiH.

Posušje.net

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.