Čović: Moje ime neće biti ni na jednoj listi za izbore

Predsjedništvo stranke jučer je jednoglasno utvrdilo kadidaturu Borjane Krišto za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine – potvrdio je danas predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović ocjenjujući da je u pitanju osoba koja može ponuditi mnogo toga imajući u vidu njenu dugogodišnju političku karijeru.

Kaže da je o tome danas razgovarao i s predsjednicima drugih stranaka Hrvatskog narodnog sabora (HNS) te je podsjetio da HDZ čeka tri mjeseca intenzivne političke kampanje koja će se graditi na temeljima svježine u politikama.

  • Krišto je jedna od zagovornica svih vrijednosti BiH kojima se HDZ danas ponosi. Vjerujem da će kampanja biti korektna, rasterećena svega što nam je nedostajalo za provođenje politika u BiH u posljednjim godinama. Ukoliko se budu poštovala ustavna načela legitimnog zastupanja onda se imamo čemu radovati nakon 2. listopada – stava je Čović.

Kada su u pitanju kandidatske liste za predstojeće opće izbore u BiH, Čović kaže da je HDZ većinu posla u tom smislu završio, a rok za predaju SIP-u BiH je 4. srpanja te je dodao da je preostalo završiti usuglašavanje s političkim partnerima, potvrđujući da on nije kandidat ni na jednoj listi.

Što se državnog proračuna koji se razmatra danas na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Čović izražava uvjerenje da će taj akt biti usvojen onako kako ga je pripremilo Vijeće ministra BiH i usvojio Zastupnički dom PSBiH.

  • Ukoliko se proračun usvoji dobili smo stabilnost u BiH, a onda se otvara i mogućnost da se i druga pitanja rješavaju kroz parlament i Vijeće ministara i korigira ono što je potrebno. Važno je ne upasti u fazu politiziranja i izbjeći situaciju da se proračun ne usvoji – podvukao je Čović.

8 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.