Dalić najavio neke promjene u momčadi: ”Neki će dobiti drukčije pozicije”

Uoči jedinog treninga kojeg će održati s igračima uoči sudbonosne utakmice s Ukrajinom, Zlatko Dalić govorio je na press konferenciji na Olimpijskom stadionu.Nakon sinoćnjih utakmica postalo je jasno kako će Hrvatskoj najvjerojatnije trebati sva tri boda jer remi će donijeti posljednje mjesto na ljestvici drugoplasiranih reprezentacija.

Ni Hrvatska ni Ukrajina tako nemaju što kalkulirati. Pobjeda treba jednima i drugima te ako već bude neriješno neka bude puno golova. To je važno jer Hrvatska će s remijem do play-offa jedino ako Wales i Irska remiziraju s manjim brojem pogodaka (Hrvatska i Wales imaju potpuno istu gol razliku).

Prvi je na press konferenciji govorio stanovnik ukrajinske metropole, Domagoj Vida

”Turbulentno razbolje je iza nas i slažem da je sva na nama igračima. Ne može izbornik puno pomoći i dva dna. Ali može dati informacije o Ukrajincima. Mi moramo zaboraviti što se događalo zadnjih mjeseci, ovo nam je finale i moramo dobiti da idemo baraž ako već ne možemo biti prvi.”

Dobro poznate ukrajinsku reprezentaciju, pitali su domaći novinari Vidu.

”Sigurno je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja se diže iz utakmice u utakmicu. Dobro ih znam, najbolja dva igrača su im na krilima. Ako mi budemo pravi i igramo kako izbornik postavi ciljeve, onda je sve na nama.”

Bit će vam čudno što će na ovom stadionu ovaj put svi biti protiv vas?

”Jako mi je lijepo u Kijevu, volim ovaj grad i ovaj stadion. No ja i moji suigrači smo navikli igrati pred punim stadionima. To nam može biti samo dodatni motiv da pokažemo kako su ove zadnje utakmice bile samo loša forma.”

Jeste li se čuli sa suigračima iz Dynama?

”Ovaj put nisam razgovarao sa suigračima iz Kijeva, nisam bio raspoložen. Nadam se kako ću na kraju ja biti taj koji će se s njima zezati. Neka pobijedi bolji.”

Razmišljate li da bi u ponedjeljak mogao biti kraj ove velike generacije?

”Iskreno, ne razmišljamo o tome. Pokušali smo izbaciti tu negativnu seriju, sutra je zadnji vlak. Poslije ćemo razmišljati o tome zašto smo upali u takvu lošu seriju.

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić (GOL.hr)

Potom je na pitanja odgovarao Zlatko Dalić kojeg su domaći novinari upitali gdje je gledao remi s Finskom.

”Gledao sam utakmicu doma. Navijao sam svim srcem. Nažalost, nismo pobijedili i doveli smo se u tešku situaciju.

Kakva je situacija s ozljedama?

”Brozović se vratio u svoj klub. Mandžukić je tu, vidjet ćemo sutra kakva je situacija.”

Kako vam je bilo preuzeti reprezentaciju u ovakvom trenutku?

”Nije lako, ali takve su bile okolnosti. Nije bilo vremena za neke velike analize. Pokušavam kroz razgovor s igračima naći najbolju opciju i probuditi ih. Moramo odigrati utakmicu s karakterom i odgovornošću. Moramo pokazati kvalitetu koju ovi igrači imaju.”

”To je velika promjena u mom životu. Živio sam kao i svi, a onda se svepreokrenulo u zadnjih 24 sata. Odbio sam ponude neke i odmah prihvatio kad je došao poziv iz reprezentacije. Znam da mogu sve izgubiti, ali u pitanju je bila Hrvatska.”

Što kažu igrači i hoćete li što mijenjati na taktičkom planu?

”Igrači su jako svjesni situacije i jako im je teško. Imali su čistu situaciju. Oni prihvaćaju svu odgovornost i da je na njima sve. Nema prostora za velike taktičke promjene. Neke rošade ćemo napraviti, nekima ćemo dati drukčije pozicije u momčadi. Uz sav respekt Ukrajini, mislim da smo mi bolja reprezentacija.”

Dalićeva samouvjerenost je malo zasmetala jednu ukrajinsku novinarku.

”Rekao sam da imam veliki respekt prema Ukrajini. Dopustite da ja vjerujem svojim igračima. Napravili smo sve što je moguće u analizi protivnika, ali to ću prenijeti svojim igračima.”

Dalić je svjestan da vjerojatno samo pobjeda vodi Vatrene u play-off.

”Moramo pobijediti utakmicu i po to smo došli ovdje. Neka matematika postoji, ali ako ćemo to gledati izgubit ćemo sve.”

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.