Novi ugovor za boljitak naše Općine! Bravo!

Danas je u uredu općinskog načelnika Općine Posušje upriličeno potpisivanje Ugovora o partnerstvu između naše jedinice lokalne uprave, te Javnih ustanova Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke – HERAG i Razvojne agencije Šibensko – kninske županije.Ovime će započeti realizacija projekta “Povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u sektoru metala i plastike kroz razvijanje mreže znanja i zajedničke poslovne infrastrukture” kroz program “Interreg IPA, prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.603.369.21 eura, od čega se u općini Posušje, kroz dvije godine uložiti 408 909.81. eura.
Glavni cilj je unaprijediti institucionalnu podršku i usluge koje se nude malim i srednjim poduzećima u sektoru metala i plastike, kako na području Posušja i Županije Zapoadnohercegovačke, tako i u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj.

Ulaganja sredstava u našoj općini uglavnom će se odnositi na opremanje Logističkog centra, koji je izgrađen i svečano otvoren u svibnju ove godine, odnosno nabavku CNC strojeva s tehnologijom potrebnom za preradu metala i plastike. Strojevi će bit na raspolaganju učenicima Srednje strukovne škole Posušje za izvođenje praktičnog dijela nastave u Srednjoj strukovnoj školi. Time se očekuje uz poboljšanje naobrazbe i praktičnih vještina, njihova bolja konkurentnost na tržištu rada po završetku školovanja.

Nakon potpisivanja ugovora, uslijedile su izjave za medije.
Tako se prvi novinarima obratio domaćin, općinski načelnik Branko Bago. Izrazio je zahvalnost partnerima na trudu, kao i zadovoljstvo što je došlo do potpisivanja projekta koji će ojačati poslovne kapacitete u Poslovnoj zoni Osrdak. -Ovime ćemo i sa Srednjom strukovnom školom, kroz obuku polaznika, podignuti suradnju na jednu višu razinu. – kazao je Bago. Također je izrazio zadovoljstvo što se gotovo polovina sredstava cjelokupnog projekta implementira u našoj općini.

Ivan Jelčić, direktor Razvojne agencije Zapadnohercegovačke Županije,  rekao je kako je kroz razgovor s načelnikom Bagom i njegovim timom došao do zaključka da su za općinu Posušje prioritetna investicijska ulaganja u Poslovnu zonu Osrdak, kao i ulaganja u CNC strojeve. Projekt je pripremljen zajedno s Šibensko-kninskom Razvojnom agencijom, jer je kod njih prerada metala i plastike na zavidnom nivou, te imaju potrebe za ovakvim projektima. – Za strojeve koji će biti smješteni u Posušju prvotno će se obučiti nekoliko osoba koji će kasnije u svojstvu trenera vršiti daljnje obuke kadra i njihovog certificiranja. Nadamo se na ovaj način pojačati kompetitivnost i smanjiti nezaposlenost.- kazao je Jelčić.

Na kraju, izjavu okupljenim novinarima dala je i Mira Lepura, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije. Nakon upućivanja zahvala partnerima u projektu kazala je kako smatra da je ovo jedna lijepa priča koja se temelji na tradiciji i općine Posušje i Šibensko kninske županije. -Radi se o sektoru metala i plastike. Umrežavamo ta dva sektora, radimo razmjenu znanja, a ujedno imamo i infrastrukturne radove. Kao što ćete vi u vašoj poslovnoj zoni nabaviti CNC strojeve i obučavati ljude, tako ćemo i također nabaviti strojeve, renovirati halu i nastaviti suradnju. – kazala je Lepura.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.