Dinamo prodao Oršića u Premiership

Dinamo je prodao Mislava Oršića u Southampton. Najbolji Dinamov europski strijelac u povijesti je na liječničkom pregledu, nakon kojega će potpisati ugovor s posljednjom momčadi Premier lige. Englezi će Dinamu platiti šest milijuna eura i još dva milijuna kroz bonuse, od kojih je najveći onaj za ostanak Southamptona u ligi.

Oršić je u Dinamu imao 1.2 milijuna eura godišnje plaće i za očekivati je da će u Southamptonu imati barem dvostruko više. Najbolje plaćeni igrač u klubu, James Ward-Prowse, zarađuje 5.9 milijuna eura po sezoni, a samo sedmorica igrača Southamptona imaju manju plaću od 1.2 milijuna eura po sezoni.

Southampton sljedeću utakmicu igra u subotu u FA kupu protiv Crystal Palacea, a četiri dana kasnije u Liga kupu protiv Manchester Cityja. Prva sljedeća prvenstvena utakmica je 14. siječnja u gostima kod Evertona.

Oršić je najskuplji Dinamov igrač u povijesti stariji od 30 godina, a ovim poslom je prihode od transfera ove sezone podigao na ukupno 20 milijuna eura. Dinamo je za 7.5 milijuna eura prodao Bartola Franjića u Wolfsburg, za 3.5 Kristijana Jakića u Eintracht, a za ukupno 3.2 milijuna eura je prodao Petra Stojanovića, Amera Gojaka i Komnena Andrića.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.