Policija: Ubojica je do ožujka 2021. imao mjeru zabrane pristupa obitelji

Zagrebačka policija obratila se javnosti oko teškog ubojstva bebe i ranjavanja majke sjekirom sinoć na području  Kozari puteva.

Podsjetimo, 43-godišnji Goran Knežević, koji je od ranije poznat policiji, sinoć je sjekirom zatukao jednoipolgodišnju curicu i njenu majku, bivšu partnericu. Majka se bori za život u KB Dubrava, beba je umrla rano jutros u bolnici. Ubojica se bacio pod kamion.

Za 9 minuta su bili na mjestu događaja

Iz policije kažu da su za 9 minuta bili na mjestu događaja te da su našli dvije žrtve.

Na obilaznici, kod zračne luke, osumnjičenik prelazi preko ceste i s namjerom se baca pred vozilo.

U ranim jutarnjim satima smo dobili informaciju da je dijete preminulo.

O dosadašnjem postupanju

U tri navrata smo postupali, osumnjičenik je tada počinio prekršaj, u dva navrata je bio kazneno prijavljen zbog kršenja prava djeteta.

Imao je mjere zabrane do ožujka 2021.

Vi ste svjesni da se radi o najtežem obliku kaznenih djela. Mogu vam potvrditi da je bilo druge djece, ali interes javnosti nije ispred interesa dobrobiti djece.

Je li centar za socijalnu skrb izlazio na teren?

Obitelj je godinama bila pod mjerama. Jedno dijete je punoljetno, dvoje je maloljetno, povremeno je dolazio, jedno od djece je od počinitelja. Dolazio je kontaktirati sa djetetom, imao je sudsku odluku, rekla je Drobac iz Centra za socijalnu skrb.

Grubišić Požar iz PU zagrebačke:

Unatrag godinu dana i više nemamo informaciju da su narušeni odnosi ili da je bilo nasilja u obitelji, ne možemo govoriti o širim članovima obiteljima.

Zadnji put smo postupali u ožujku 2021. tad je istekla mjera opreza. osobe su bile na razgovoru, ali nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela.

Počinitelj je prijavljivan za druga kaznena djela zbog kojih je bio i u zatvoru.

Obdukcija će biti obavljena.

O motivima ne bih željela nagađati.

Par dana se čula vika i galama?

Ja ne mogu nagađati, mogu podijeliti samo informacije koje su provjerene. Da smo imali prije nekoliko dana informaciju, onda bismo postupali. Prvu informaciju smo dobili pozivom jučer u 20:26 minuta.

Niti policija niti centar ne može određivati koje će se mjere provoditi, to može samo sud. Ako govorimo o mjeri udaljenja iz nečijeg doma to može samo sud i DORH.

O svakoj takvoj mjeri se sukladno rješenju suda, sud obavještava. Mjera opreza je prekinuta u ožujku 2021. godine. Na osnovu rješenja suda.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.