Djevojka i jednogodišnje dijete otrovali se ugljičnim monoksidom u Varaždinu

Jučer oko 13 sati u stanu u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu djevojka starosti 19 godina i jednogodišnje dijete otrovali su se ugljičnim monoksidom.

Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova, pišu Varaždinske vijesti.

Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su, po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

“Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe”, ističe policija.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.