Dodijeljene nagrade pobjednicima natječaja “Literarni natječaj za srednjoškolce”

Danas je, 18. ožujka 2019. u općinskoj vijećnici u Posušju održana svečanost proglašenja pobjednika literarnog natječaja koji su uz potporu općine Posušje organizirale Srednja strukovna škola Posušje i Gimnazija fra Grge Martića Posušje.

Tema natječaja bila je ljubav, a organiziran je po prvi put u povodu mjeseca ljubavi, veljače.

Od pristiglih 17 radova stručni žiri, koji je sačinjavalo pet profesora, odabrao je tri najuspješnija rada. Prvo mjesto osvojila je Anamarija Bakula, učenica 2.b Gimnazije fra Grge Martića Posušje za uradak pod naslovom „Priča jedne ljubavi“. Drugo mjesto pripalo je Ivani Tokić, učenici 1.b Gimnazije fra Grge Martića Posušje za uradak pod naslovom „Pismo ljubavi“. Treći nagrađeni rad pod naslovom „Ljubav“ napisala je Viktorija Biško, učenica 2.a ekonomske, SSŠ Posušje.

Dobitnicama je prigodne darove, priznanja i novčane nagrade uručila Ivanka Arapović Galić, pomoćnica načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti općine Posušje. Program su vodile Marita Milićević, učenica gimnazije i Antonela Šilić, učenica srednje medicinske škole, koje su pročitale najuspješniji rad.

U sklopu programa proglašenja prisutni su mogli uživati u prekrasnom nastupu Anje Bakula, koja je Izvela Oliverovu pjesmu „Pismo moja“ uz pratnju Filipa Zlopaše na gitari.

Druženje je nastavljeno uz mali domjenak za koji su se pobrinuli posuški kuhari, polaznici SSŠ. Organizatori natjecanja najavljuju kako će se suradnja Općine i srednjih škola nastaviti i ubuduće kroz razvijanje kreativnosti učenika.
 Za iduću godinu najavljeno je proširenje natječaja i na osnovnoškolce.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.