PISMO OČEVIMA

Tata postoji da sakrije strahove i riješi sve probleme nametnute na naša ramena.

Nikada vam nećemo biti dovoljno zahvalni.
Tata postoji da u svojoj glavi ima sve odgovore,pa ga zadivljeno gledamo dok nam priča o velikom svijetu i mjestima gdje je sve bio.Da prije Tarika točno odgovori iz naše dnevne.
Tata postoji da nas štiti od loših vremena i ljudi.Da nas laže da su svi ljudi dobri i da se ničeg ne bojimo.Da je uz njega svijet tako prekrasno mjesto.
Da postoji da nas uči voziti biciklo,pa auto,pa život u svojim rukama.Da nas podiže,motivira i u nama budi sve najbolje u nama.
Ti si junak u okicama svog djeteta,čak i kada to dijete postane toliko veliko da i ono ima dijete.Junak si isti kada imaš za najskuplja putovanja jednak i kada imaš samo za brašno i šećer.
Tvoje priče za laku noć,vrijednije su od svih melodija svijeta što ćemo kasnije čuti.Ti si junak po kojem ćemo mjeriti svakog dečka dok ga budeš mrko promatrao.
U tvojim rukama gradili smo najljepša djetinstva.
Ti si junak gdje god ti je trenutna adresa.Tvoji zagrljaji mirišu po kremi za brijanje i pudingu od vanilije..Po zagrljajima prije odlaska i suzama nakon.
Ako odeš ti,gdje ću sa strahovima?
Ti si junak.Ti koji najbrže trčiš po dvorištu Ti koji riješavaš sve probleme u sekundamaTi koji podupireš od najmanje sna do najvećeg Ti koji grliš tako da sve nestane osim sreće i smijeha.Ti koji voliš tako da tvoju ljubav osjećam godinama kasnije.
Sretan ti Dan očeva,dok vozaš kolica po parku.I tebi vozaču u školu i na treninge.I tebi čitatelju priča za laku noć.I tebi koji pojedeš svo meso iz lonca da se mama ne ljuti na djecu..I tebi koji namjerno gubiš u društvenim igrama radi mira u kući.I tebi koji pomažeš zadaću oko matematike I tebi kojem su djeca lijepa i pametna uvijek na tvoju stranu ;)I tebi koji bi napravio sve na svijetu za svoju obitelj,čija ramena su prepuna žrtava a ruke žuljeva.I tebi koji si i otac i majka sam odgajajući svoju djecu nakon ženine smrti.

Sretan Ti tvoj dan.

Hvala ti na svemu!

-JM

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.