Dodik LGBT osobama: Imate otoke po svijetu gdje je to normalno, izvolite i živite tamo

Predsjednik RS-a Milorad Dodik se danas, nakon ceremonije dodjele stanova raseljenim licima u banjalučkom naselju Ada, obratio novinarima gdje se ponovo obrušio na američkog ambasadora te iznio nove skandalozne homofobne izjave upućene pripadnicima LGBT zajednice.

“Mi nismo prekinuli suradnju sa Amerikom nego sa Američkom ambasadom i ambasadorom. Ne slušam glazbu kao američki ambasador. Sve što je rekao je apsurd. Mislim da je on i osoblje ambasade protiv srpskog naroda. Kada govori o zakonima o kleveti on govori o tijelima koja kontroliraju sudove, a oni ih kontroliraju. On je pokušao sanirati situaciju koju je sam izazvao. Kada tvrdi da imovina pripada BiH to je za nas udar na naš suverenitet, imovina pripada RS i tako će ostati, volio to taj ambasador ili ne volio. Poštujemo američki narod i Ameriku, ali ne poštujemo takve mešetare. Imovina neće biti na dnevnom redu. Imovina pripada nama”, kazao je predsjednik RS.

Poručio je da će zakoni o nevladinim organizacijama i kleveti sigurno biti doneseni i ponovio da će LGBT aktivistima biti zabranjen pristup svim obrazovnim institucijama u entitetu RS.

“Svim aktivistima te grupacije treba zabraniti pristup školama da propagiraju takve stvari, da se iz udžbenika izbaci sadržaj te vrste, a čak i da pokušamo vidjeti kako to regulirati kroz mreže jer je sve ekspanzivnije prisustvo takvih sadržaja i ja mislim da to zagađuje javni prostor, društveni prostor i ja mislim da to treba eliminirati”, rekao je Dodik.

Poručio je kako nema ništa protiv LGBT osoba no da je protiv “nametanja tih vrijednosti”.

“Ja sada odlučujem i protiv toga sam, možda jednom oni preuzmu vlast pa to vrate u udžbenike i škole i ja neću moći utjecati na to. Nitko ih ne treba dirati zbog toga, ali apsolutno sam protiv da oni nama nameću te vrijednosti. Ja i dalje ostajem protiv tih ljudi, odnosno protiv onog što propagiraju, nemam ništa protiv tih ljudi, oni su slobodni da u svom privatnom životu upražnjavaju što hoće, tužite me nikakav problem nije”, kazao je Dodik.

Predsjednik RS se poslužio homofobnim vokabularom rekavši da LGBT osobe mogu ići na “otoke”, kazavši da smatra da nije ništa manje Europljanin ili manje civiliziran ako je protiv toga.

“Za mene je neprihvatljiv zakon o istospolnim brakovima, smijem biti protiv. Imate mjesta, otoke po svijetu gdje je to normalno, izvolite, živite tamo. Ovo je naš način života i ja pokušavam zaštititi naš način života”, kazao je Dodik.

4 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.