Sud odlučio: Severina je kriva za vrijeđanje socijalne radnice

Severina je nepravomoćno osuđena na novčanu kaznu za prekršaj iz članka 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja i omalovažavanja socijalne radnice prošle godine.

U članku 17 piše: “Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.”

Index je kontaktirao Severininog suradnika Davora Grgina koji nam je potvrdio da je donesena nepravomoćna presuda, ali druge komentare u vezi slučaja ne žele davati.

Podsjetimo, Severina je prema optužnici vrijeđala socijalnu radnicu iz Centra za socijalnu skrb Maksimir u veljači prošle godine. Nakon toga je Centar za socijalnu skrb podnio prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Obavještavamo vas kako su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu zaposlenice Centra za socijalnu skrb Zagreb te će optužni prijedlog biti podnijet Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem, rekli su tada iz zagrebačke policije za Index.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.