Dodik: Nikada nije bila zrelija situacija za razlaz

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine izjavio je da neće ići na ekonomski forum na koji je pozvan zato što je predviđeno prisustvo visokog predstavnika Christiana Schmidta, te da ne može, kako je ocijenio, dati mu legitimitet da nameće zakone i da jednog dana ukine Policiju Republike Srpske i formira državnu policiju.

Izbjegavam svaku poziciju o kojoj bi se moglo spekulirati i zato nisam otišao na bledski forum. Neću ići ni na neki ekonomski forum, a posjetit ću Mađarsku 23. rujna, jer Schmidta tamo neće biti. Do kraja ovoga mjeseca ću i predsjedniku Europske komisije Ursuli von del Leyen sve reći o trenutnoj situaciji, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je ponovio da je Schmidt za njega nelegalni visoki predstavnik, da su bonska ovlaštenja blef.

Milorad Dodik je naveo i da ono što govori opozicija nije njihova pamet, da je njihova politika podanička i da tu nema ništa nejasno.

Oni bi pristali na sve i kakve veze ima što Schmidt dolazi iz Njemačke. Ne mogu mu dati legitimitet da nameće zakone i da jednog dana ukine Policiju Republike Srpske i formira policiju BiH, zaključio je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je podsjetio da je “protiv BiH, za razliku od opozicije, jer je razgrađen Daytonski sporazum”.

Dodik je naveo da je vlast u funkciji entiteta Republika Srpska, a opozicija u “probošnjačkoj priči”, kao i da bi volio da se nije dogodio sastanak u Beogradu, jer će proizvesti spekulacije.

Schmidt može biti primljen bilo gdje, ali kada se vrati u BiH nije visoki predstavnik, rekao je Dodik.

Dodik smatra da je obavještajni rad opozicije veoma prisutan, što nije u interesu naroda.

Republika Srpska treba biti neovisna država. Ne vjerujem da u SDS-u, osim Šarovića, ima ljudi koji su protiv neovisnosti Srpske i nikada nije bila zrelija situacija za razlaz, rekao je Dodik.

On je naveo da je za Republiku Srpsku veoma značajna podrška Rusije i Kine.

2 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.