Dodik odlikovao Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

“Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje suradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom ekonomskom društvenom i gospodarskom rastu i razvoju”, rekao je Dodik u Banjaluci na svečanosti dodjele odlikovanja, prenosi RTRS.

Orden će biti uručen naknadno, prilikom prvog susreta Dodika i Putina.

Dodik je zahvalio predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao pouzdanom osloncu Republike Srpske.

“Zahvaljujući poziciji Vladimira Putina i snazi Ruske Federacije, glas i stav Republike Srpske čuje se i uvažava i njena pozicija je očuvana pod naletom međunarodnog intervencionizma”, poručio je Dodik.

Dodjela odlikovanja upriličena je u kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci povodom 9. siječnja, Dana Republike Srpske.

Svečanosti nazoče srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, ruski veleposlanik u BiH Igor Kalabuhov, te zvanice iz javnog, društvenog i političkog života Republike Srpske, BiH i Srbije.

Odlikovanja predsjednik Srpske uručio je zaslužnim građanima i institucijama povodom Dana Republike Srpske.

Odlikovanja se uručuju za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju suradnje, kao i političkih odnosa između prijateljskih država i zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju, ali i zdravstvenom, socijalnom, kulturnom, sportskom i svakom drugom vidu napretka cjelokupnog društva, te poseban doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske, ispoljavanju osobne hrabrosti, kao i vrhunska dostignuća kojima se sveukupno jačaju mir, stabilnost i prosperitet Republike Srpske.

Nakon što Sarajevo dočekuje iranskog ministra vanjskih poslova, a Banja Luka daje ordenje Putinu, može li itko više pomisliti kako su Hrvati problem u ovoj zemlji?

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.