DRUŽENJE UČENIKA OŠ RUĐER BOŠKOVIĆ S KNJIŽEVNICAMA, POVODOM SVJETSKOG DANA PJESNIŠTVA

Povodom Svjetskog dana pjesništva u OŠ Ruđera Boškovića u Grudama upriličeno je druženje učenika s književnicama Miljenkom Koštro I Ivom Nuić. Obadvije pišu I za djecu I za odrasle, a I suradnice su dječjih časopisa Cvitak I Cvrčak. Autorice su upoznale djecu sa svojim književnim stvaralaštvom, čitale im pjesme I priče, a na kraju su djeca postavljala pitanja na koja su književnice strpljivo odgovarale. Književnice su nekoliko knjiga ostavile za školsku knjižnicu. Ravnateljica škole Lucija Mikulić zahvalila se književnicama na posjeti, a I djeci na strpljenju I pozornosti.
Književnica Miljenka Koštro do sada je objavila pet knjiga. Radovi su joj objavljivani u časopisima: Osvit, Motrišta, Hrvatsko slovo, Suvremena pitanja, Zvona, Hrvatska misao, Imotska krajina, Svjetlo riječi, Podstranska revija, Cvitak, Cvrčak, Hum, Katolički tjednik, Kvaka, Virko i drugi Pjesme su joj objavljene i u nekoliko zbornika.

Književnica Iva Nuić autorica je sedam knjiga. Njezini radovi zastupljeni su u sljedećim časopisima: Prosvjetni list, Zadrugar, Front, Imotska krajina, Bekija, Kršni zavičaj, Most, Hrvatsko slovo, Cvitak, Radost, Osvit, Naša ognjišta, Hrvatska gruda, Hrvatska misao, Godišnjak, Katolički tjednik.
Tijekom trideset godina uređivala je školski list Naši pokušaji ponosna što je ostvarila tradiciju izdavanja ovoga lista u svojoj školi.
Obadvije su članice Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Posuški.info

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.