Državljani Srbije i Ukrajine pokušali prokrijumčariti veći broj stranaca

VW Passat njemačkih registarskih oznaka zaustavljen je u subotu navečer kod naplatne postoje Lipovac nakon što su u isti ušle tri osobe. Policija je naime posumnjala da se radi o krijumčarenju ljudi.

Automobilom je upravljao 56-godišnji državljanin Republike Srbije koji je, kako su kasnije utvrdili, omogućio trima državljanima Republike Kosovo (26 i 22-godišnji muškarci, dok je među njima bila i 19-godišnjakinja) da nezakonito uđu i borave na teritoriju Republike Hrvatske.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma’, 56-godišnji državljanin Republike Srbije će biti uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, navodi RTL.

S druge strane, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je protiv troje državljana Republike Kosovo provela prekršajne postupke, budući da su počinili prekršaj iz članka 42. Zakona o nadzoru državne granice, a nakon čega su u skladu sa propisima udaljeni u Republiku Srbiju.

Spriječen je protuzakonit ulazak stranaca u Hrvatsku u mjestima Primišlje i Kukača u nedjelju, 12. ožujka nešto iza 7 sati, priopćila je Policijska uprava karlovačka.

U Primišlju i Kukači zaustavljeni su automobil i kombi čeških registracija kojima su upravljali 24-godišnji i 26-godišnji Ukrajinci. Prevozili su 20 stranih državljana u dva vozila.

Ubrzo nakon toga zbog sumnje da su drugim osobama omogućili ilegalan ulazak u Hrvatsku, u mjestu Kukača zaustavljen je automobil čeških registracija u kojemu su bila dvojica 27-godišnjih Ukrajinaca.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma’ nad državljanima Ukrajine provodi se daljnje kriminalističko istraživanje”, priopćili su. Trenutno je 15 osoba izrazilo namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom. Za ostale je osobe postupanje u tijeku.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.