[EKSKLUZUVNO] Željko Komšić upisao tečaj hrvatskog jezika

Bošnjački kandidat za hrvatskog člana predsjedništva, Željko Komšić, izrazio je želju za poznavanjem hrvatskog jezika pa se upisao na tečaj hrvatskog jezika kojeg za strane državljane organizira jedna hrvatska agencija koja djeluje u Sarajevu, javljaju bosanskohercegovački mediji.

Obzirom da se Komšić kandidirao za hrvatskog člana predsjedništva, a ne ispunjava ni jedan uvjet za tu kandidaturu, odlučio je ispuniti bar jedan, kako bi riješio problem grižnje savjesti koji ga zadnjih dana iznimno muči.

Izvori bliski Komšiću javljaju kako je nedavno kupio i hrvatski riječnik Klaić-Babić, i to najnovije izdanje, te se posvetio učenju nepoznatih riječi. Najveći mu problem, međuostalim, stvaraju hrvatske riječi legitimno, legitimitet te fraza “konstitutivan narod”. Navodno je tražio i očitovanje Hrvatskog filološkog društva ali odgovor nije dobio.

Hrvatski jezik je iznimno težak za strance i prava je enigma zašto se baš Komšić odlučio za taj uvjet pri kandidaturi za člana predsjedništva. Mogao se npr. kandidirati za bošnjačkog člana predsjedništva i time uštedjeti vrijeme za učenje novog stranog jezika, a i novac jer je Klaićev riječnik dosta skup.

Bilo kako bilo želimo bošnjačkom kandidatu za hrvatskog člana predsjedništva puno sreće i uspjeha u svladavanju novih riječi, a kako bi bio što uspješniji,  savjetujemo mu da u sljedećoj rečenici odredi što je subjekt, a što predikat:
Legitiman predsjednik Hrvata biran je voljom hrvatskog glasačkog tijela, a ne bošnjačkog.

 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.