Emocije i dječja radost obilježili 10. manifestaciju “Na temeljima bazilike naše” u Mokrom

Tradicionalno, kao i prethodnih godina, na prvu nedjelju po Ilindanu na temeljima ranokršćanske bazilike (V. –VI. st.) u Dubokom Mokrom ispod Matijevića kuća služena je sveta misa koju je predvodio fra Zlatko Ćorić. 
Sveto misno slavlje kao središnji događaj koji je prethodio jubilarnoj, 10. kulturno-zabavnoj manifestaciji “Na temeljima bazilike naše” i ove je godine okupilo mnoštvo vjernika iz Mokroga, okolnih mjesta i njihovih prijatelja. 
Nakon svete mise, koju su svojom pjesmom uveličale raspjevane mlade duše i članovi KUD-a Mokro, na Mokarskom polju upriličen je prigodan kulturno-zabavni program.
Na samom početku manifestacije, u trenutcima kada su rijetki mogli ustuknuti pred emocijama i suzama, predsjednica KUD-a Mokro Slavica Ćužić uručila je zahvalnicu Anti Pinjuhu, ocu pokojnog Marija Pinjuha, velikog entuzijasta, folkloraša i ljubitelja hrvatske nematerijalne baštine koji nas je prerano napustio u rujnu 2020. godine. 
U programu 10. večeri folklora “Na temeljima bazilike naše”, uz domaćine iz KUD-a Mokro, sudjelovale su dječje skupine HKUD-a Crnač, HKUD-a Crnašnica iz Knešpolja, HKUD-a Biloševica, HKUD-a Rodoč, HKD-a Vrila, HKUD-a Jare, pjevačke skupine KUD-a Mokro, HKUD-a Goranci, HKUD-a Crnač i HKUD-a Herceg Stjepan s Bune te hrvatski guslari Josip Begić i Mario Knezović.
U zabavnom dijelu programa nastupio je bend Drago & Dejo i prijatelji, a najmlađe posjetitelje obradovale su maskote Minnie Mousea, Spužve Boba i Chasea iz Psića u ophodnji. 
Za sve posjetitelje bila je organizirana bogata tombola humanitarnog karaktera. Naime, cjelokupan prihod koji je prikupljen prodajom tombola bit će doniran udruzi “Marijini obroci” iz Međugorja koja osigurava tople obroke za djecu u najsiromašnijim državama svijeta.
Kao i svih prethodnih godina manifestaciju “Na temeljima bazilike naše” vodio je Ivan Kraljević, a istu je otvorio Miro Kraljević, gradonačelnik Grada Širokog Brijega i njezin glavni pokrovitelj.
Božji blagoslov na sve nazočne zazvao je mokarski svećenik fra David Slišković.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.