Favoritkinja za osvajanje Eurosonga dolazi iz Švedske, a već je jednom pobijedila

ŠVEDSKA pjevačica Loreen, koja je prema kladionicama trenutna favoritkinja za osvajanje Eurosonga, na švedskom izboru za pjesmu Eurovizije otpjevat će pjesmu Tattoo, a javnosti je bila poznata zbog pjesme Euphoria kojom je pobijedila na Eurosongu 2012. u Bakuu.

Osim Euphorije, Loreen ima brojne druge hitove poput Walk with Me, Neon lights, Sober, In My Head i I’m in It with you. Loreen je prvotno sudjelovala u televizijskom natjecanju Idol 2004. godine, zauzevši četvrto mjesto, a sljedeće godine je izdala svoj prvi singl The Snake s bendom Rob’n’Raz i postala televizijska voditeljica na TV400.

Dok je radila kao producentica segmenta i redateljica za nekoliko švedskih reality TV emisija, ušla je na Melodifestivalen 2011. s pjesmom My Heart Is Refusing Me, koja je postala jedan od top 10 hitova u Švedskoj. Također je u top 20 hitova u Švedskoj ušla singlovima Crying Out Your Name 2012. i Statements 2017.

Pokrenula trend “ponosnog” pokazivanja dlakavih pazuha

Pobjedom na Eurosongu Loreen je u rodnoj Švedskoj nehotice pokrenula trend “ponosnog” pokazivanja dlakavih pazuha. Sve je počelo kad je kamera na Melodifestivalenu, švedskoj inačici Dore, snimila Linu Ehrin kako diže ruke slaveći pobjedu favoritkinje Loreen.

Dlakavi pazusi knjižničarke iz središnje Švedske na nacionalnoj su se televiziji vidjeli tek nekoliko sekundi, ali ubrzo se pojavila fotografija na društvenim mrežama. U samo nekoliko sati tisuće ljudi su lajkale ili ostavile komentare pune mržnje i uvreda, a osnovane su i razne grupe “za” i “protiv” brijanja pazuha. 

Zatim su švedske aktivistice odlučile organizirati protest “Povratak dlakama!” tvrdeći da izmišljene norme ljepote služe za kontrolu žena.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.