[FOTO] Predstavnici vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće na Trgu hrvatskih branitelja

Pretprodaja stanova Posušje

8. travnja 1992. osnovano je Hrvatsko vijeće obrane, a obljetnica utemeljenja danas je prigodno obilježena i u Posušju. U 10 sati pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima, na Trgu hrvatskih branitelja, vijence su položili i svijeće zapalili Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO Herceg Bosne Posušje i predstavnici općinske vlasti.

Prigodom obilježavanja ove 29. obljetnice osnutka HVO-a u Posušju načelnik Ante Begić je rekao:” Danas smo se ovdje okupili kako bi na dostojanstven način, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, prisjetili se naših poginulih, nestalih i umrlih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane. To je najmanje što za njih možemo učiniti, jer oni su za svoj hrvatski narod dali najviše što su mogli dati, a to je svoj život.”18. studenog 1991., hrvatsko političko vodstvo u Bosni i Hercegovini osnovalo je Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosnu. Herceg-Bosna radi obrane Bosne i Hercegovine organizira Hrvatsko vijeće obrane.

Službeno je osnovano 8. travnja 1992. kao vrhovno tijelo obrane hrvatskog naroda u BiH. Središnja svečanost obljetnice osnutka će se održati danas u Mostaru. U 17:30 biti će položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule i umrle kod Središnjeg spomenika ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača. Potom će u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru bit služena sv. misa za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Hrvatskog vijeća obrane.

2 komentara

  • Hrvati su Hrvati. Hrvati nisu slavenski narod. Oni nisu braća sa Srbima. Hrvati su dobili zemlju bez krvi. Došli su iz Indije i u 7 st. su se spustili na Jadran. Hrvati su nakon dolaska na Jadran najugroženija nacija koja je pretrpjela zla, mučeništva i nepravde.

    Napadači Srbi, poslje Turci, Mađari, komunisti i mnogi drugi što nemaju poštovanja prema Hrvatskoj i Hrvatima i danas. Kao kroz ratove i takve napade tako i na druge načine kroz povijest. Jer nije napad i zlo samo sa oružjem. Zlo je učinjeno i na druge načine, lažima, obmanama, manipulacijama, itd.  Povijesničari i jugoparaziti pišu krivo namjerno.

    Jedine prave žrtve, mučenici su Hrvati u regiji nakon prve hrvatske države (Tomislavove) koju su uništili sa mržnjom namjerno. Uništena je prva hrvatska država na način da su se Srbi zavukli i razorili je osnivanjem srednjovjekovne Bosne. Jer je tada Hrvatska bila jedna od najnapredijih zemalja u Europi. Što su priznali i Šveđani. Nakon toga znamo što je se sve događalo. I što imamo danas.

    8.4. 2021

  • Isuse blagoslovi moj narod i daj mu snage za sve ono što on želi te ga vodi putevima koji nisu oni putevi koji su bili prema Austriji. Amen

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.