Gotov nalaz obdukcije dječačića iz Knina, poznat uzrok smrti

Završena je obdukcija dječaka koji je 8. lipnja preminuo u Kninu nakon što ga je otac ostavio u automobilu.

Uzrok smrti dječaka je hipertermija, odnosno toplinski udar.

To je ustanovio patolog Kristijan Bečić koji je svoj nalaz i mišljenje dostavio Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, koje vodi ovaj slučaj, javlja Slobodna Dalmacija.

U nalazu, međutim, nigdje ne stoji vrijeme dječakove smrti pa se još uvijek ne zna kada je dječak umro. Zna se samo da je bio ostavljen na zadnjem sjedištu očevog vozila koje je imalo zatamnjena stražnja stakla. Dječak je po procjeni u vozilu bio od 7:50 ujutro do 15:15 poslijepodne.

Hipertermija može uzrokovati višestruko zatajenje organa i često smrt.

Policija je inače podnijela kaznenu prijavu protiv dječakovog oca. Terete ga za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac 8. lipnja u jutarnjim satima u Kninu, “neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt”, stoji u priopćenju.

Prema rekonstrukciji događaja koju su objavili lokalni mediji, 34-godišnjak je toga jutra sina vodio u vrtić. Na putu do vrtića dobio poziv na mobitel da se hitno javi u vojarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerojatno zaspao na svome sjedalu jer je bilo rano jutro.

Otac je automobil ostavio preko puta vojarne na parkiralištu. Zaokupljen obvezama na poslu, uopće nije pomišljao na dijete sve dok ga oko 15 sati nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao mrtvo tijelo. Zbog tragične smrti dječaka kninska gradska uprava donijela je odluku da u četvrtak u tom gradu bude proglašen Dan žalosti.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.