Grubeša održao sastanak s izaslanstvom EUROJUST-a

Ministar pravde BiH Josip Grubeša održao je danas radni sastanak s izaslanstvom Agencije Europske unije za suradnju u kaznenom pravosuđu (EUROJUST) koju je predvodio predsjednik g. Ladislav Hamran.

Svrha posjete izaslanstva Eurojust-a je službeno predstavljanje bh vlastima četverogodišnjeg projekta koji će Eurojust započeti provoditi ove jeseni u regiji Zapadnog Balkana u okviru IPA III. Projekt ima za cilj unaprjeđenje prekogranične suradnje u regiji u slučajevima teškog i organiziranog kriminala, okupljanjem tužitelja i drugih relevantnih tijela, kao što su službenici za provođenje zakona, iz šest zapadnobalkanskih partnera, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, i pružanjem podrške u koordinaciji paralelnih istraga i kaznenih progona te uspostavljanju zajedničkih istražnih timova (JIT- joint investigation teams).

Između ostalog, teme sastanka bile su pregled odnosa Ministarstva pravde BiH s Eurojust-om i postupak zaključivanja sporazuma. Ministar Grubeša, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog intenziviranja aktivnosti u suradnji s EUROJUST-om, ističući da Ministarstvo pravde BiH aktivno radi na upućivanju inicijative i formiranju izaslanstva za pregovore, sukladno Zakonu o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.