HGSS, obitelj i prijatelji ga tražili, on se vratio taksijem

Pripadnici šibenskog HGSS-a u petak navečer tražili su čovjeka koji se nije vratio iz šetnje. Nestanak su prijavili članovi obitelji kojima je čovjek javio da se ne može vratiti kući po mraku.

‘Jučer, 10.03. oko 21 sat primamo poziv OKC za pokretanje postupka za traganje i spašavanje na području Zatona. Traži se starija muška osoba, koja se nije vratila sa večernje šetnje po poljima u zaleđu Zatona kod Šibenika. Kako je osoba u zadnjem razgovoru sa obitelji  javila da se ne može vratiti po mraku, te da je izgubila orijentaciju, obitelj, prijatelji i mještani kreću samostalno u potragu, dok istovremeno, zbog brige o zdravstvenom stanju nestale osobe obavještavaju i PU Vodice, jer je komunikacija sa mobitelom prekinuta.

Na teren odmah izlaze dva spašavatelja za pretragu pomoću termalne vizije, te 5 spašavatelja raspoređenih po pretpostavljenoj putanji kretanja. Pomoću lokacije mobitela, prostor pretrage sužava se na određeni dio.

Potraga se završava dolaskom tražene osobe samostalno prijevozom taxi službe iz susjednog mjesta. Naime tražena osoba je izgubila mobitel, a u mraku se orijentirala prema svjetlima te krenula prema njima, gdje je poslije samostalno organizirala prijevoz nazad do kuće.  Teren kojim se kretala je razgranat poljskim putovima i potpuno nenaseljen.

U potrazi je sudjelovalo više mještana i poznanika što je omogućilo dobru brzu pretragu putova, a zahvaljujući dobroj kondiciji i sabranosti tražene osobe, ova potraga je završila sretno.

Zahvaljujemo dobrom odazivu prijatelja i mještana Zatona za pomoć u pretrazi terena’, piše HGSS na Facebooku.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.