Inspekcija u Hercegovini izrekla kazne preko 53.000 KM

U Mostaru, Čitluku, Jablanici i Stocu inspektori Porezne uprave Federacije BiH su zapečatili sedam objekata i izdali 20 prekršajnih naloga s kaznama od 53.700 KM zbog zapošljavanja radnika na crno, nepravilnosti u korištenju fiskalnih uređaja i rada bez odobrenja.

Federalni inspektori su u Hercegovini izvršili 40 inspekcijskih nadzora s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno, a bili su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su sedam neprijavljenih radnika, 13 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalizirani fiskalni uređaj i jednog obveznika koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa, naveli su iz Porezne uprave FBiH.

Utvrdili su zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa. Tom prilikom su zapečatili sedam objekata, a u 20 inspekcijskih nadzora izdali su prekršajne naloge s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 53.700 KM.

Ovo je jedna u nizu akcija koje provode inspektori Porezne uprave Federacije BiH s ciljem suzbijanja nelegalnog rada i nepravilnosti u radu, te se nastavljaju i u narednom razdoblju širom FBiH.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.