Pečeni kesteni,kako ih pripremiti

Priprema:

1.Kestene operite u hladnoj vodi.
Malim oštrim nazubljenim nožem napravite dugački prorez preko zaobljene strane kestena, pazeći da ne zarežete preduboko u pulpu. Budite vrlo oprezni s ovim, možete se porezati.

2.Narezane kestene potopite u posudu s vodom. Ostavite ih u vodi 1-2 sata. Možete ih ostaviti u vodi do 24 sata. Što dulje namačete kestene, to će biti mekši kad se ispeku. Tako ćete lakše oguliti unutarnju opnu, a ujedno ćete zaštititi kestene od isušivanja kada ih pečete u pećnici.

3.Zagrijte pećnicu na 220-230°C.
Ocijedite vodu i složite kestene u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite kestene 25-30 minuta. Ovisno o veličini i kvaliteti kestena, može biti potrebno nešto više ili manje vremena.
Pečene kestene ostavite na limu za pečenje i pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom.
Pustite da odstoje oko 10 minuta.

4.Ako nemate vremena za namakanje, možete kestene staviti kuhati u posudu s hladnom vodom. Kad prokuhaju, ocijedite ih, složite u lim i pecite. Na taj način skratite i vrijeme pečenja kestena jer ste ih prethodno termički obradili.

5.Ljusku kestena najlakše ćete skinuti pritiskom na ljusku oko reza. Ovaj potez će odvojiti unutarnju opnu i vanjsku ljusku od pulpe. Sada možete lako izvaditi pulpu.

6.Nemojte žuriti s guljenjem kestena odmah nakon pečenja. Prvo, prevrući su za rukovanje golim rukama. Drugo, ostavite ih da odstoje 10 minuta kako biste olakšali guljenje.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.