Internetom kruži jedan od glupljih izazova, a liječnici upozoravaju da je i opasan

I dok se činilo da nakon iskakanja iz kretajućeg automobila i žvakanja kapsula s deterdžentom ne može gore, proteklih nekoliko dana društvenim mrežama počeo je kružiti viralni izazov pod nazivom Shell On. Ukratko pojašnjeno, tinejdžeri jedu prehrambene proizvode zajedno s njihovom ‘ambalažom’.

Screenshot: YouTube

Najprije je viralan postao izazov u kojemu tinejdžeri žavaču kapsule s deterdžentom za rublje, a ovih dana događa se na internetu nešto slično.

Od jedenja agruma s korom i jaja u ljusci, do gutanja plastičnih vrećica

Nekome je napamet palo da bi bilo dobro pokrenuti izazov pod nazivom Shell On, koji se vrlo brzo proširio društvenim mrežama, prvenstveno Snapchatom.

Kako piše abcactionnews.com, izazov se sastoji od toga da tinejdžeri pred kamerama jedu prehrambene proizvode zajedno s ‘ambalažom’.

U većini slučajeva riječ je o jedenju banane s korom, neoguljenih agruma, jaja u ljusci, ali i muffina s papirnatom košaricom, a jedan je tinejdžer iz Arizone otišao toliko daleko da je zagrizao i progutao plastičnu vrećicu u kojoj se nalazila mrkva.

Opasnosti izazova

Liječnica Danelle Stabel za spomenuti je izvor kazala kako smatra da većina tinejdžera koji se upuštaju u izazov vjerojatno ne razmišlja o tome da bi bananu, naranču ili limum trebalo oprati prije nego ga krenu jesti. Zbog toga vreba velika opasnost od trovanja pesticidima koje se nalaze na kori voća. Ipak, daleko su opasniji slučajevi u kojima tinejdžeri jedu plasične omote.

– To me najviše brine, jer sve neprobavljivo što unosimo može dovesti do gušenja. Uz to, riječ je o neprobavljivim stvarima koje se, ovisno o veličini zalogaja, neće dobro gibati kroz probavni sustav, ističe Stabel.

Roditelje poziva da obrate pažnju na to što njihova djeca čine na društvenim mrežama, a djecu da na njima pronađu druge načine zabave.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.