Ovo je najveća greška koju radite prilikom pranja kose

Ako ste primijetili kako je voda u vašoj čaši mutna ili često morate uklanjati kamenac iz vašeg kuhala za vodu, živite u području gdje voda ima više kamenca, odnosno u području s tzv. tvrdom vodom.
Osim što se, koliko god pazili, spomenute mineralne naslage unose u organizam, one se nakupljaju i na kosi čineći je beživotnom i neposlušnom.

Tzv. ‘tvrda’ voda ostavlja tragove kamenca u tuš kabini, kadi, površinama u kuhinji, oštećuje kućanske uređaje poput bojlera, perilica rublja, suđerice…

Znači li to da je tzv. meka voda u kojoj nema toliko minerala ipak bolja za kosu? U teoriji, da. Ali, naravno, to nije tako jednostavno.

Premda o tome mnogi ne razmišljaju, njegu kose treba prilagoditi i tom faktoru, upozoravaju hair stilisti.

Naime, vrlo meka voda može otežati ispiranje šampona. Ako ste među onim sretnicima koji ne moraju često prati kosu, možda to nećete primijetiti, ali ako imate masnu kosu, to može vremenom postati veliki problem.

Ako živite u području s mekom vodom, stručnjaci ističu kako je dovoljno pojačati njegu kose nakon pranja s balzamom s proteinima kako bi se kosa dobro nahranila. Meka voda može vašoj kosi oduzeti volumen stoga je bitno osnažiti je i dati joj na punoći – stoga birajte sredstva za njegu kose s više proteina koji su poput željeza ili vitamina D za naš organizam.

Ako pak živite u području s tvrdom vodom, možda ćete pasti u napast da kosu operete svaki dan, no stručnjaci ističu kako to ipak ne biste trebali napraviti.

Umjesto klasičnih šampona koji skidaju prirodne masnoće, frizeri savjetuju korištenje posebnih sredstava za pranje kose, ali u obliku kreme. To se možda neće svidjeti onima koji vole kad im se kosa dobro zapjeni prilikom pranja, ali mnogi su promijenili mišljenje kad su isprobali takve slične proizvode poput npr. potpuno prirodnog sredstva za čišćenje kose na bazi ulja – Hair Story New Wash.

Ako želite priuštiti svojoj kosi poseban osjećaj dok se odmarate umotajte kosu u topli vlažni ručnik ili isprobajte posebni tretman za kosu poput miomirisnog Roots Scalp Treatment iz Lusha ili masku Detox & Repair Masque (John Frieda) koji će napraviti čuda za vašu kosu, savjetuje Tportal.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.