Ivo Čolak dobitnik plakete Rektorskog zbora BiH

Prof. dr. Ivo Čolak dobitnik je Plakete Rektorskog zbora BiH za izuzetan doprinos razvoju sveučilišta kroz istaknuti rad na znanstvenome, nastavnome i stručnom polju te širenje ugleda sveučilišta u BiH i u svijetu.

Plaketa mu je uručena u okviru obilježavanja Dana Rektorskog zbora/Rektorske konferencije BiH u ponedjeljak u Banja Luci.

Prof. dr. Ivo Čolak bio je voditelj i urednik znanstvenih predavanja pod nazivom Znanstveni sati, glavni urednik časopisa za kulturu, znanost i umjetnost Vitko Matice hrvatske, član brojnih stručnih i znanstvenih udruga, povjerenstava za polaganje državnih stručnih ispita, znanstvenih odbora u zemlji i inozemstvu, a trenutačno je glavni urednik časopisa Znanstveni glasnik Sveučilišta u Mostaru.

Od 1992. do 2002. Širokobriježanin je vodio i uređivao emisije Filmski vremeplov i Svijet sporta na Radiju Široki Brijeg, bio je jedan od organizatora Mediteran Film Festivala i urednik publikacija za ovaj festival, kao i član filmskih žirija nekoliko festivala i fondacija.

Urednik je i autor više od dvije stotine znanstvenih i stručnih publikacija, članaka, projekata, scenarija, međunarodnih zbornika radova, urednik je 14 monografija, autor je četiri dokumentarna filma, a potpisuje autorstvo ili koautorstvo za šest znanstvenih knjiga, objavljeno je na službenoj web stranici Sveučilišta u Mostaru.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.