Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije objavio je Javni poziv “Jačanje kapaciteta za djelatnike osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova  za pisanje i provedbu projekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj”.

Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije nastavlja implementirati aktivnosti usmjerene izgradnji i jačanju kapaciteta  u planiranju, pisanju, pripremi i provedbi projekata, kako bi bili što spremniji za učinkovito korištenje dostupnih sredstava iz programa EU.

U skladu s navedenim, Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa i talijanskom organizacijom CISP, koja na području parka prirode Blidinje implementira projekt: “Natur BosniaHerzegovina: zaštićena područja i održivi razvoj AID012003″, koga financira talijanska agencija za razvojnu saradnju (AICS), a koji ima za cilj ojačati upravljanje zaštićenim područjima u BiH u skladu sa standardima Europske unije, s fokusom na zaštiti okoliša, bioraznolikosti i promociji turističkih potencijala zaštićenih područja, organizira obuke.

Cilj Programa je izgraditi i ojačati kapacitete za djelatnike osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova u planiranju, pisanju, pripremi i provedbi projekata, kako bi bili što spremniji za učinkovito korištenje dostupnih sredstava iz programa EU.

Ciljne skupine obuke su djelatnici osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova  koje će raditi na razvoju i provedbi projekata. Maksimalan broj polaznika obuka je 30.

Tema koja će biti obrađivana razradom projektnih ideja jesu odgojno-obrazovne aktivnosti, promotivne aktivnosti i infrastrukturna rješenja potreba škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koja će imati za opći cilj smanjenje negativnih utjecaja na okoliš, ali i podizanje svijesti o zaštiti okoliša u obrazovnim ustanovama.

Planirano je da se obuke održe na prostoru Županije Zapadnohercegovačke od 1. travnja do 30. travnja 2024. godine, o čemu će prijavljeni polaznici biti blagovremeno obavješteni.

Pravo na podnošenje prijave imaju javne osnovne i srednje škole, te javne i privatne  predškolske odgojno-obrazovne ustanove koje se registrirane i djeluju na prostoru ŽZH.

Podnositelji prijava moraju dostaviti tražene dokumente isključivo elektronski na e-mail adresu info@eui-zzh.ba, s naznakom u predmetu e-maila ”Prijava na Javni poziv Jačanje kapaciteta za djelatnike osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova  za pisanje i provedbu projekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj“, najkasnije do 27. ožujka 2024. godine.

U Pismu podrške od strane jedinice lokalne samouprave podnositelji prijave dužni su navesti  naziv projektne ideje, osnovne informacije o projektnoj ideji te način na koji će doprinijeti napretku i razvoju jedinice lokalne samouprave.

Nepotpune i nepravodobne prijave se neće uzeti u razmatranje. O rezultatima Javnog poziva svi prijavljeni kandidati će biti obaviješteni elektronskim putem, stoji u pozivu. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.