Joe izbornik: Šimunić preuzeo hrvatsku U19 reprezentaciju

Ivan Gudelj više neće voditi U19 reprezentaciju Hrvatske, a njegov je nasljednik bivši hrvatski reprezentativac Joe Šimunić. Ista je sudbina stigla i Roberta Jarnija na čije je mjesto izbornika U20 reprezentacije zasjeo još jedan bivši reprezentativac, Ognjen Vukojević.

Predsjednik HNS-ove Slavko Prišćan predstavio je odluke stručne komisije HNS-a, a osim novih trenera mlađih selekcija planira se oformljavanje B reprezentacije

– O tome je ranije bilo riječi, bit će još, ali službeno na ovom sastanku takvu odluku nismo donijeli – objasnio je predsjednik komisije.

HNS ima mnogo poziva za prijateljske utakmice pa bi tako B reprezentacija mogla odgovoriti na te pozive, a u njoj bi mogli nastaviti igrati i U21 reprezentativci koji još nemaju mjesta u udarnom sastavu, kao i igrači koji su blizu ulaska u ‘pravu’ reprezentaciju. No, o tom se prijedlogu još treba raspraviti.

U19 reprezentaciju vodit će Joe Šimunić, a pomoćnici će mu biti Jerko Leko i Miroslav Žitnjak. Šimunić je već bio u trenerskom stožeru reprezentacije kao pomoćnik izbornika Ante Čačića, dok je novi izbornik U20 reprezentacije Ognjen Vukojević bio skaut Zlatka Dalića.

(24sata)

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.