Dolazak Pinta ne znači odlazak Stojanovića, traži se i lijevi bek

Ivo Pinto jučer je sletio u Zagreb, a danas će (najkasnije tijekom vikenda) postati novi igrač Dinama. Portugalski nogometaš prvo će odraditi liječnički pregled, a onda s “modrima” potpisati trogodišnji ugovor. Ivo Pinto u svom prvom mandatu skupio je 112 službenih nastupa (70 prvenstvenih, 32 europska i 10 u Kupu), pokazao se pravim pojačanjem, postao i najisplativiji stranac u povijesti Dinama.

Čelnici Dinama agresivno su krenuli u potragu za pojačanjima s kojima “plavi” žele napasti Ligu prvaka, a dolazak Pinta za taj se “napad” čini pravim potezom. Portugalac je odradio odlične dvije i pol sezone u Dinamu, dominirao desnim bokom, pa su navijači Dinama početkom sezone 2013/14. vrlo brzo prežalili i odlazak Šime Vrsaljka. Koji se tog ljeta zaputio u Genou.

Ne, u Maksimiru još nemaju nikakve službene ponude za Petra Stojanovića i(li) Sadegha Moharammija, Dinamo će (čim potpiše Pinto) na svom rosteru imati tri desna beka. No, tko zna što donosi (bliska) budućnost, hoće li se slovenski reprezentativac negdje prodati ili će simpatični Iranac napustiti (posudba!?) Maksimir. U Dinamu za svaku soluciju žele biti spremni.

Nenad Bjelica i dalje je u potrazi za novim igračima, prioritet je potraga za lijevim bokom, no “modri” skauti rasuti su svijetom i traže pojačanja na svim mogućim pozicijama. Ljetni prijelazni rok još nije počeo, za sada se dovode tek besplatni igrači (poput Ive Pinta), a one “višemilijunske zvijezde” kapat će tek u lipnju. No, prije će neki igrači i napustiti Dinamo.

Ivo Pinto u Maksimiru će sresti neka poznata lica, za Dinamo je već nastupao uz Ademija, Gojaka, Olma, Musu… Na svom stolu imao je ponude turskih prvoligaša, no on se odlučio za povratak u Dinamo. Jednostavno, poznaje ovu sredinu, zna što ga u Zagrebu čeka, a i iz Norwicha je s guštom pratio utakmice “modrih”. U Dinamu ga očekuje žestoka konkurencija (Stojanović, Moharrami), ali Pinto je za ovaj Dinamo veliki dobitak.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.