[TAEKWONDO] Karlo Galić danas otputovao s reprezentacijom na prvenstvo u Manchester

Bosanskohercegovačka taekwondo seniorska reprezentacija je ove subote boravila u Posušju gdje su se održale posljednje pripreme za troje natjecatelja koji će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na svjetskom prvenstvu u Manchesteru. Karlo Galić iz TKD kluba „Poskok“ Posušje, Nedžad Husić i Emir Kaljanac iz TKD kluba „Novi grad “ Sarajevo zajedno s trenerom Harisom Husićem iz TKD kluba „Novi grad“ danas putuju u Manchester gdje će se od srijede 12. do ponedjeljka 20. svibnja održati svjetsko seniorsko prvenstvo u taekwondou. Posljednje pripreme održale su se u TKD domu kluba „Poskok“.

Trener Haris Husić je kazao da su reprezentativci dobro i zdravo. „Pripreme smo odradili uglavnom kao klubovi jer nismo u situaciji pripreme odraditi kao reprezentacija u nekom odvojenom djelu. Odradili smo sve vrste priprema uglavnom u kombiniranim treninzima između ova dva kluba“, kazao je trener Husić. Dodao je da svatko očekuje medalju, ali da iskustvo bh. reprezentativaca na velikim natjecanjima je još uvijek malo da bi realno mogli očekivati neku medalju. „Svjetsko prvenstvo daleko je teže nego Olimpijske igre, jer na ovom prvenstvu svaka od kategorija ima 70 do 90 natjecatelja što je otprilike 7 borbi do medalje. Mi nemamo puno iskustva, pa realno ni očekivanja. Nama je najveći cilj ostvariti što bolji rezultat kako bi ostvarili što bolju normu za Olimpijske igre. Naši natjecatelji su potencijal za idući period i svako ovakvo natjecanje daje nam iskustvo“, zaključio je trener Husić. Istog mišljenja je Petar Boban,  trener u TKD klubu „Poskok“ Posušje koji je ugostio bh. reprezentativce. „Zapravo se malo nadamo sretnim okolnostima u ždrijebu. Budući da naši seniori mladi i nemaju bodova u seniorskim kategorijama, vrlo lako mogu doći na nositelje u njihovim kategorijama. Ukoliko bi bilo malo sreće, mogli bi izbjeći nositelje i proći koje kolo, pa možda čak i do medalje“, kazao je trener Boban. Dodao je da je za njega uspjeh već sami nastup na prvenstvu. „S obzirom da smo s financijske i organizacijske strane još uvijek na niskim granama kao seniorski sport u Bosni i Hercegovini i da većinu toga klubovi sami financiraju, smatram da je sami nastup velik i za državu i za natjecatelje, i za TKD savez, ali i za klubove iz kojih natjecatelji dolaze“, kazao je Boban.

Karlo, Nedžad i Emir su nam kazali da pripreme za ovo prvenstvo traju tijekom cijele godine u kojoj su imali dosta nastupa na jakim turnirima. Zadnja dva mjeseca imali su pak znatno intenzivnije pripreme u kojima su sva trojica istaknula kao najbolje one koje su odradili u Koreji gdje su boravili 15 dana i pripremali se s najboljim svjetskim taekwondoašima. Medalju priželjkuju, ali su svjesni da prvi koraci na ovakvom turniru koji ih čeka u Manchesteru možda za njih neće bit sve do medalje. „Mi idemo u ovo prvenstvo s puno entuzijazma i volje i sigurno ćemo dati sve od sebe. Nadamo se bodovima koja će nam dati prednost u nekim idućim natjecanjima“, kazao je Emir.

Karlo, Nedžad i Emir trenirali su ove subote sa širim spiskom bh. reprezentativaca kojima su pak ovo bile pripreme za neka od idućih prvenstava kao što je Univerzijada u Italiji u srpnju i Europsko U-21 prvenstvo u Švedskoj na jesen. (zp)

radioposusje.ba

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.