Komšić: Zločin u Grabovici je počinilo nekoliko pripadnika Armije BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisjetio se ratnog zločina nad mještanima Grabovice, koji se dogodio prije 28 godina, relativizirajući njegovu ozbiljnost.

Prije 28 godina u Grabovici je ubijeno 33 ljudi. To je učinilo nekoliko pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, kojih se svaki častan borac Armije i danas stidi. Petorica njih su osuđeni na zatvorske kazne, ali teško je zadovoljiti pravdu kada se oduzme nevin život. Ne smijemo zaboraviti žrtve ovog zločina. Počivali u miru, kazao je Komšić, prenosi Klix.ba.

Godišnjica ovog ratnog zločina obilježena je u Grabovici tijekom dana, polaganjem vijenaca te Putem križa od spomenika do groblja i na kraju svetom misom zadušnicom na mjesnom groblju u Grabovici.

Do danas je presuđeno petorici pripadnika Armije RBiH; na devet godina zatvora osuđen je Mustafa Hota, na deset godina Enes Šakrak, dok su Nihad Vlahovljak, Sead Karagić i Haris Rajkić osuđeni na po 13 godina zatvora, međutim nitko po zapovjednoj odgovornosti još uvijek nije odgovarao.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.