Kremlj: Ovo je naš glavni uvjet za pregovore

Nakon što je Kina nedavno objavila mirovni plan u 12 točaka koji poziva na primirje, Rusija ga je odbila, a danas ponovno poručuje da je Kremlj i dalje otvoren za pregovore o sporazumnom okončanju sukoba, ali uz jedan uvjet.

Rusija neće odustati od svojih zahtjeva za četiri anektirane ukrajinske regije – Lugansk, Donjeck, Zaporožje i Herson, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

To je stav koji je ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio u prošlosti. Još u travnju prošle godine rekao je kako se nada da bi pregovori mogli dovesti do prekida vatre u Ukrajini. No ruske trupe neće uskoro odložiti oružje i napustiti zemlju, s obzirom na to da pregovore uvjetuju velikim zahtjevom, piše Sky News .

Podsjetimo, Ukrajina i zapadne zemlje proglasile su pripajanje četiriju regija nezakonitim.

„ Ustav Ruske Federacije postoji i ne može se ignorirati. Rusija nikada neće moći napraviti kompromis oko toga, to su važne realnosti “, dodao je Peskov, misleći na uvrštavanje aneksije četiriju regija u ustav.

Istodobno, Kijev inzistira da Rusija odmah napusti sva područja Ukrajine, uključujući četiri anektirane regije i poluotok Krim.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.