Kuglačima Posušja rutinska pobjeda nad Željezničarom

U 18. kolu Kuglačke premier lige Bosne i Hercegovine u Bagušića kuglani je ovoga vikenda bio gost klub Željezničar iz Sarajeva. Posušje je pobijedilo rezultatom 6 : 2. Ekipa s kraja tablice kuglačke premier lige nije uspjela pobjediti domaćine koji već osam godina ne znaju za poraz u svojoj dvorani.

„Naša pobjeda je bila očekivana s obzirom da već skoro osam godina nismo izgubili u našoj dvorani. Ekipa Željezničara je ovdje tražila bodove spasa, ali kod nas ih je teško naći“, kazao je iz Kuglačkog kluba Posušje Mario Prljević.

Prvi par koji je nastupio za Posušje su braća Petric, Ivan i Pere. Oni su dobili protivnike iz Željezničara, uz napomenu da je upravo Pere bio najbolji pojedinac ove prvenstvene utakmice. U drugom paru, Kuglački klub Posušje je istaknuo Marija Prljevića i Antu Mišetića koji su pobijedili protivnike iz Sarajeva. Nakon drugog para, Posušje je već bilo u prednosti  od 4:2 i 270 drva. Treći par Ivo Petric i Bernard Malenica su izgubili od svojih protivnika, tako da je konačni rezultat bio 6:2.

Amir Pilav iz Kuglačkog kluba Željezničar Posušje je za naš radio istaknuo da je teško bilo očekivati pobjedu protiv Posušja, tako da ishod ove utakmice za njih nije bio neočekivan.

„Posušje je ipak prvak Bosne i Hercegovine dugi niz godina, ekipa koja na svojoj kuglani ne znam da je ikad doživjela poraz. Mi smo došli i pokušali pružiti otpor, ali nije uspjelo. Čestitamo im na pobjedi. Mi se nismo nadali bodovima. Iduće kolo nam dolazi Rudar, pa Sloboda, pa Borac i Ada. Tu ćemo tražiti bodove spasa. Nadamo se ostanku u ligi, pa dogodine idemo i u pomlađivanje ekipe“, kazao je za Radioposusje.ba Pilav iz kluba Željezničar.

Iduće kolo kuglače Posušja čeka još jedna ekipa s dna tablice kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine. Kuglači Posušja putuju ekipi Zrinski u Ljubač na područje Tuzlanske županije.

Spomenimo i podsjetimo da je ekipa Posušja prva ekipa lige s 34 boda, šest više od drugoplasiranog Rudara iz Kaknja. Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola, tako da je izvjesno da će kuglači Posušja još jednom ponijeti titulu najboljih kuglača Bosne i Hercegovine. Četvrti put za redom.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.