Udar na mladence: Poskupjela stolica u svatovima

Poskupljenje nije zaobišlo ni svadbene salone u Srpskoj koji su početkom ove godine cijene svojih usluga podigli od pet do deset posto.

Mladenci koji planiraju vjenčanje ove godine morati će za veselje izdvojiti nešto više novca nego da su to uradili prošle godine.

Kako je Nezavisnima rekla jedna Banjalučanka, prvobitna dogovorena cijena u svadbenom salonu po osobi je iznosila 60 KM, da bi nešto prije samog vjenčanja skočila na 65 KM.

Većina salona u Banja Luci i okolici su bili primorani podići cijenu da pokriju svoje troškove, te, kako su kazali, cjenovnik od prošle godine više nije mogao izdržati poskupljenja.

Iz svadbenog salona “Kruna” iz Banja Luke su rekli kako su oni već prošle godine morali korigirati cijenu, kada su je podigli za pet KM po gostu.

“Cijena jeste malo veća, ali u razgovoru sa mladencima vidimo da je ona opet dosta niža nego u drugim salonima”, kazali su iz ovog svadbenog salona.

I oni koji još nisu podigli cijene razmatraju činjenicu da će ubrzo to morati uraditi.

Kako su kazali iz svadbenog salona “FilMar” iz Banja Luke, trenutno je neka vrsta zatišja kada su svadbe u pitanju.

“Većina svadbi je rezervirana nakon sredine travnja, a trenutno radimo po istim cijenama”, kazali su iz ovog salona.

Kako kažu, i ako dođe do poskupljenja, to će biti minimalno, odnosno neće prelaziti 10%. Situacija je slična i u Prijedoru, a kako su istaknuli iz svečanog salona “Kosta”, sve je poskupjelo pa tako i njihove usluge.

“Početkom ove godine smo vidjeli da ne možemo raditi po starim cijenama. Podigli smo cijene samo onoliko koliko je potrebno da pokrijemo troškove”, kazali su iz ovog salona. Prema njihovim riječima, hrana je skuplja, piće je skuplje, te su morali pokriti troškove.

“Primjera radi, jelovnik koji je prije bio 35 KM sada je 45 KM”, kazali su iz ovog salona. Što se mladenaca tiče, kako kažu iz salona, njihova mišljenja su podijeljena.

“Ima onih koji se čude cijenama, drugi su ih prihvatili, a neki ih smatraju sasvim razumnim”, kazali su iz svadbenog salona “Kosta”.

Poskupljenje košta i mladence i goste

Poskupljenje ne košta samo mladence, već značajno utječe i na njihove goste, a ovo naročito komentiraju oni koji su pozvani na puno vjenčanja ove godine.

“Prošle i pretprošle godine bio sam na nekoliko svadbi i mogu da kažem da je situacija bila takva da sam za istu uslugu morao ostaviti više novca u smislu plaćanja stolice”, kazao je Jovan V.

Kako dodaje, u razgovoru sa bliskim prijateljima su ustanovili da su saloni još prošle godine podigli svoje cijene, a neki i sa 50 KM po stolici na 65 KM.

Prema njegovim riječima, ako još budu dizali cijene vjeruje se da će ljudi početi odustajati od odlaska na svadbu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.