Lidl dovršio izgradnju prvog objekta u BiH

Kompanija Lidl dovršila je izgradnju svog prvog objekta u Bosni i Hercegovini, onog u Bijeljini, vidi se na novim fotografijama.

No, još uvijek nema nikakvih naznaka kada će taj objekt biti otvoren. Kompanija je najavila otvaranje marketa u većem broju gradova naše zemlje, a ponegdje je već kupila i zemljište.

Nedavno je odabrala i lokaciju za prvi objekt u Sarajevu, prekoputa hotela Ibis u ulici Džemala Bijedića, gdje je obavljeno i čišćenje terena. No, sama gradnja prvog sarajevskog Lidla još nije počela niti ima naznaka kada će se to dogoditi, izvještava BiznisInfo.ba.

Ranije je objavljeno kako će kompanija vjerojatno čekati da izgradi minimalno 10-ak lokacija koje će istovremeno otvoriti, a za to će joj sigurno biti potrebno nekoliko godina. To znači da ove, a vjerojatno ni naredne godine, ne treba očekivati otvaranje Lidlovih prodavnica u BiH.

Prema nekim špekulacijama, na otvaranje Lidlovih objekata u BiH mogli bismo čekati čak do 2027. godine. No, službene informacije o tome nema.

Kako je nedavno pisao portal BiznisInfo.ba, Lidl u Kiseljaku gradi svoje centralno skladište i logistički centar za BiH i Crnu Goru.

Nedavno je najavljeno da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH, te da će graditi objekte u svim gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika.

Ukupna imovina Lidla u BiH na kraju prošle godine, kako saznaje BiznisInfo.ba, premašila je vrijednost od 83 milijuna KM. Tu spadaju ukupni kapital, obveze i vanbilansna evidencija. Dugoročna imovina je premašila iznos od 42 milijuna maraka.

Osim toga, njemački div paralelno ulazi na četiri tržišta naše regije – BiH, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Kosovo.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.