Lijepe vijesti iz Srednje strukovne škole Posušje

Učenici SSŠ Posušje, zanimanja medicinska sestra/tehničar svojim izvannastavnim aktivnostima u mjesecu veljači žele pridonijeti podizanju svijesti o oboljenjima od raka, njihovoj prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju.

U ovom mjesecu obilježava se Međunarodni dan borbe protiv raka (World Cancer Day), a obilježava se svakog 4.veljače. 
11.veljače je obilježavanje Svjetskog dana bolesnika, a 28.veljače je obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti.

Povezujući sve to u jednu cjelinu iz koje je proistekla ova aktivnost, suradnjom učenika zanimanja medicinska sestra/tehničar, dr. Ivana Bešlića te postajom Radio Posušje osvrnut ćemo se na ovaj datum 4.veljače, jer činjenice pokazuju kako je rak vodeći uzrok smrti u svijetu, a putem medija želimo odaslati ove bitne informacije i na ovakav način potaknuti da se mediji koriste u svrhu onog za što su i namijenjeni.

Učenici su pripremili izlaganje o 5 najčešćih malignih bolesti: karcinom pluća, rak dojke, rak prostate, karcinom debelog crijeva i rak vrata maternice, pod mentorstvom dr. Ivana Bešlića, nastavnika stručnih predmeta medicinske skupine u Srednjoj strukovnoj školi Posušje.
Emisija je emitirana u programu Radio Posušja.

Cilj projekta je podizanje svijesti i informiranje pučanstva općine Posušje o ranom otkrivanju, dijagnostičkim metodama i najbitnije od svega, o preventivnim mjerama sprječavanja najčešćih malignih bolesti.

Nositelj ovoga projekta je Srednja strukovna škola Posušje, realizaciju projekta omogućuju učenici 1.m razreda srednje medicinske škole.
Na ovu temu učenici će kroz svoje aktivnosti izraditi i plakate te letke s najbitnijim informacijama o ranom otkrivanju i prevenciji najčešćih malignih bolesti koje pogađaju naše stanovništvo.

Zajedno u zdravlju, zajedno protiv bolesti – medicinari zajedno!

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.