Marijana Mikulić podijelila strašnu priču pa pobjesnila: ‘Kakvu to djecu podižemo!?’

Glumica Marijana Mikulić objavila je na Instagramu potresnu priču. Osvrnula se na djevojčicu s Downovim sindromom, žrtvu stravičnog vršnjačkog nasilja koje nijedno dijete doista nije zaslužilo.

“Sinoć me slomila jedna objava i nisam mogla spavati, ne izlazi mi Teodora iz glave i što li se u njenoj nevinoj glavici događa. U glavi djeteta koje nema jednak omjer kromosoma kao mnoga druga djeca, ali i ona je samo dijete. Dijete željno igre, druženja, dijete kao sva druga djeca, ali s jednim posebnim kromosomom.

Dijete koje je jedna grupa njenih vršnjaka zadirkivala, ismijavala, a ona je mislila da se djeca smiju jer se žele družiti. Ali oni su otišli korak dalje (kao da ovo već nije bilo dovoljno), zaprijetili su da kad jednom izađe sama da će je pretući.”

‘Kakvu to djecu podižemo?’

Ne mogu, ruke mi se tresu dok ovo tipkam, suze mi idu na oči, i pitam se tko su ta djeca, tko su ljudi koji odgajaju tu djecu, ŠTO JE S GLAVAMA??!! ZAŠTO bi ijedno dijete imalo potrebu tek tako omalovažavati drugo dijete jer je na bilo koji način drugačije, pozivati na linč jednog među njima, iz bilo kojeg razloga?! Tko smo je**te svi mi, kakvu to djecu podižemo!!

Pozivam sve na podršku Teodori, ali i svim Teodorama gdje god oni/one bile!!
Kada vidimo takve stvari da ne okrećemo glavu jer “to nisu moja djeca, to se mene ne tiče.”

Sutra to može biti moje/tvoje dijete!”

“Učimo svoju djecu ne samo kako da paze na sebe i kako da se o/brane kada njih napadaju, nego i da nikada BAŠ NIKADA nije u redu biti ova grupa s druge strane! Nema tog razloga i motiva za odbacivanje, omalovažavanje, da ne govorim fizički napad na bilo koje dijete!

Sankcije za huškače i za roditelje, edukacija i djece i roditelja, podrška svakom POSEBNOM djetetu! Jer oni to jesu, POSEBNI, i zbog toga ih trebamo paziti više nego druge, imati više obzira nego za druge, a ne ih gurati na marginu i maltretirati!!!

Teodora, divna si takva kakva jesi, želim ti da se izboriš za svoje mjesto pod suncem, jer ti jesi jedno malo sunce. Teodora ima “grešku” u broju kromosoma, roditelji djece koja joj se rugaju puno gore i teže greške… U glavama, srcima, dušama. Teodora je divna”, zaključila je Mikulić.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.