Nestali rukometni reprezentativci Burundija zatražili azil u Belgiji

Ravnateljstvo policije izvijestilo je u petak da su među desetoricom maloljetnika iz Burundija koji su u Belgiji zatražili azil dvojica članova rukometne kadetske momčadi te zemlje nestalih u Rijeci, a sumnja se su reprezentativci i ostalih osam.

 Desetorica maloljetnika iz Burundija, 2006. godište, stigli su u Rijeku na Svjetsko rukometno kadetsko prvenstvo kao članovi rukometne reprezentacije. Prije utakmice s Bahreinom, desetorica mladih rukometaša iz Burundija su 9. kolovoza nestali iz Sveučilišnog kampusa u Rijeci, gdje su bili smješteni. Nisu odgovarali na telefonske pozive, njihov nestanak je prijavljen policiji, pa su pokrenute mjera i radnje kako bi ih se pronašlo, izvijestila je tada PU primorsko-goranska.

 Slijedom tih policijskih aktivnosti, Ravnateljstvo policije – Uprava za granicu primila je obavijest belgijske migracijske službe da je deset državljana Burundija, maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil. Nakon što je utvrđeno da su dvojica od njih nestali rukometni reprezentativci, nastavlja se intenzivna suradnja s migracijskom službom Belgije kako bi se utvrdi identitet i ostalih iz te skupine, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili Hrvatsku, navodi Ravnateljstvo policije.

 Svjetsko kadetsko rukometno prvenstvo igralo se u Rijeci, Opatiji, Varaždinu i Koprivnici od 2. do 13. kolovoza. Sudjelovale su 32 reprezentacije.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.