Neumljani i Stočani oduševljeni novom cestom: Do mora brže, kraće i bez rupa!

Za Neumljane, ali i za Stočane otvorenje ceste koja je povezala njihova dva grada označeno je kao povijesni događaj. Jer na izgradnju moderne magistralne ceste Stolac – Neum čekali su skoro četiri desetljeća.

Njenu obnovu financirala je aktualna Vlada Federacije BiH, čime je Neum konačno modernom putnom komunikacijom integriran u ostatak naše države.


Dragan Jurković, neumski načelnik, rekao je nakon svečanog otvorenja ceste Stolac – Neum od prije dvadesetak dana da ona predstavlja izlazak iz izoliranosti i otvaranje prema unutrašnjosti.

– Dosta nam znači i za turizam, za turističku sezonu i za njezino produženje – riječi su Jurkovića.

Tako su brojni bh. građani koji naš jedini grad na moru biraju kao odredište za svoj godišnji odmor ili, pak, jednodnevni izlet odahnuli.

Jer, umjesto putem preko famozne Svitave ili teritorijem preko Republike Hrvatske, gdje su nerijetko bili izloženi dugotrajnim čekanjem na graničnim prijelazima, sada brže, lakše i sigurnije stižu do Neuma.

Potvrdila nam je to i Minela Jahić, koja je iz Doboja doputovala u Neum. Za nju je vožnja ovom cestom bila potpuno novo iskustvo.

– Prvi put sam se dovezla tom cestom i stvarno je odlično urađena. U odnosu na cestu preko Svitave, to je neusporedivo. Znatno smo skratili put, izbjegli sve one krivine i mučnine – iskrena je bila Jahić.

Puno bolje
Njeno iskustvo dijeli i Nuraga Kalajevac iz Tuzle, koji je s porodicom odabrao Neum za ljetovanje.

– Više od 30 kilometara vožnje novom cestom zasigurno svim Bosancima i Hercegovcima puno znači. Kamo sreće da je i ranije urađena, jer stvarno je puno ljepše i bolje, kako za sami Neum tako i za sve nas – rekao nam je Kalajevac.

U Neumu smo sreli i Harisa Efendića iz Sarajeva, koji nam je kazao da se jednim dijelom, ipak, vozio cestom preko Svitave, a potom se priključio na novu prometnicu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.