Novi snažan udarac balkanskom kartelu, ‘pala’ tona kokaina

Španjolska nacionalna policija u zajedničkoj operaciji s carinicima u južnoj luci Algeciras zaplijenila je gotovo tonu kokaina skrivenog u kontejnerima dopremljenima iz Južne Amerike, a droga je pripadala Balkanskom kartelu, priopćila je policija na svojoj internetskoj stranici. 

-Balkanski kartel je trenutno najaktivniji na europskoj razini – navedeno je u priopćenju.

Policija navodi da mu latinoameričke grupe šalju kokain skriven među legalnom robom u kontejnerima koji brodovima stižu u španjolske luke. Akciju je počela nakon dojave o dolasku kontejnera sa “značajnom količinom kokaina” u Algeciras, jednu od najvećih luka u Španjolskoj, u pokrajini Andaluziji.

Agenti, koji od ranije istražuju djelovanje Balkanskog kartela, imali su i informaciju da ta grupa sastavljena od državljana s prostora bivše Jugoslavije traži i način prerade tog kokaina. Istovremeno su iz Kolumbije dobili upozorenje da brod iz Ekvadora, koji pristaje u Kolumbiji, namjerava prevesti kokain do luke u Španjolskoj.

Agenti su identificirali broj broda, a kada je uplovio u Algeciras, istražitelji su otvorili kontejnere i pronašli 415 kilograma te droge. Na temelju novih informacija saznali su da pristiže još jedan kontejner s drogom u Algeciras pa su u njemu pronašli dodatnih 500 kilograma kokaina, navedeno je u priopćenju.

– Poteškoće u istraživanju članova tih organizacija leže u njihovoj mobilnosti. U stanju su putovati tisućama kilometara kako bi održali sastanak – izvijestila je španska policija. 

-Istraga se nastavlja kako bismo identificirali sve članove mreže te ih uhitili – dodala je.

Zasad je nepoznato je li itko uhićen prilikom otkrivanja kontejnera s kokainom. Glasnogovornica policije nije se javljala na telefon u nedjelju ujutro.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.