ODLIČAN RODEŠ ZA KRAJ SVJETSKOG SKIJAŠKOG KUPA!

Ovaj tjedan u Andori se održalo finalno natjecanje u svim disciplinama svjetskog kupa u skijanju. Mi smo imali predstavnike danas u slalomu, Rodeš završio na 10-om mjestu s najboljim vremenom druge vožnje!

Hirscher je osvojio veliki kristalni globus te 2 mala, u sezoni njegove dominacije Hrvatska je imala odličnu sezonu rekli bismo sezonu buđenja. Ostvarili smo nekoliko plasmana u top 10 (Kolega slalom 6 mjesto, Zubčić kombinacija 8 mjesto i Rodeš slalom dva puta 7 te danas 10 mjesto). Pamtimo i nedavnu Kranjsku Goru kada smo ostvarili povijesni uspjeh, prvi put 4 Hrvata u bodovima (Rodeš, Kolega, Zubčić i Vidović). Vrijedno je spomenuti da su dvojica skupili preko 100 bodova, Rodeš 111 sve u slalomu dok je Zubčić skupio 112 kombinirano u slalomu, veleslalomu i kombinaciji.

U današnjem slalomu koji je ujedno i posljednja utrka sezone pravo nastupa su imali Rodeš i Kolega. Prvu vožnju odradili su ispod očekivanja bili su pretposljednji (22) i posljednji (23). No u drugoj je bilo puno bolje Rodeš je u najjačoj konkurenciji najboljih slalomaša današnjice ostvario uvjerljivo najbrže vrijeme druge vožnje što ga je na kraju dovelo do odličnog 10-og mjesta, Kolega je završio 21.

Nakon ove sezone i rezultata s optimizmom možemo čekati sljedeću zimu, a dečki sada idu na zasluženi odmor.

Piše: Tomislav Lončar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.