Oduzeta veća količina novih autodijelova u vrijednosti 359.300 KM

Ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje na području Regionalnog centra Tuzla oduzela su veću količinu novih autodijelova u vrijednosti od 359.300,00 KM

Na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenog fizičkog lica ovlaštena službena lica UIO izvršila su provjeru prometa i porijekla roba na dvije lokacije i tom prilikom pronašla i privremeno oduzela veću količinu robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Radilo se о vodenim pumpama, disk pločicama, kočionim diskovima i sl., odnosno o 6.511 komada raznih novih dijelova za putnička motorna vozila. Vrijednost privremeno oduzete robe u ovim operativnim akcijama iznosi cca 359.300,00 KM.

Protiv učinioca opisanih nezakonitosti su poduzete zakonom propisane mjere i radnje. 

Prilikom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti od strane ovlaštenih službenih lica UIO korištena je specijalizirana oprema, donirana od strane Ambasade SAD-a u BiH, putem Programa EXBS, kao i od strane UNDP/UNODC-a.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.