Općina Posušje jedina u Hercegovini sa certifikatom za povoljno poslovno okruženje

Načelnik Branko Bago i ekipa još jednom su pokazali kako i na koji način treba voditi jednu općinu. Pokazali su svojim primjerom u kojem smjeru trebaju ići svi političari u našoj državi. Certifikat za povoljno poslovno okruženje samo je potvrda cjelokupnog dosadašnjeg rada vodstva naše Općine.

Prošlogodišnji proračun Posušja – nešto manji od sedam milijuna maraka – trošen je bez sumnjivih transakcija. Javnim novcem upravlja se odgovorno. Revizija poslovanja pokazala je istinitost obveza, izvora sredstava i stanja imovine iz svih financijskih izvješća.

“Načelnik općine, kada je revizija poslala svoje mišljenje, poslao je medijima jedno priopćenje u kojem nije isticao sebe, kao što to čine drugi političari, nego je istaknuo i pohvalio općinske službe za financije i javne nabavke jer su one dobro odradile svoj posao”, navodi politički analitičar Velimir Begić.

Na transparentan rad općine, ističe Begić, trebale bi se ugledati i više razine vlasti. Potpuno normalna stvar – a u Bosni i Hercegovini je rijetkost. No, i kao takva – jača povjerenje građana u institucije.

“Ovo ulijeva nadu nama mladim koji želimo ostati u Posušju i graditi svoju budućnosti, osnovati obitelj, da će doći to bolje sutra za koje se trebamo svi boriti”, zaključuje predsjednik Vijeća mladih FBiH Mate Lončar.

Posušje je prva općina u Hercegovini koja je postala nositelj certifikata za povoljno poslovno okruženje. Pozitivno revizorsko mišljenje još jednom je potvrdilo investitorima da ih ovdje čeka povoljan gospodarski ambijent.

“U moru loših vijesti i netransparentnog trošenja proračunskih pa i ostalih sredstava zadovoljstvo je čuti da je revizija ustvrdila takav jedan pomak i takvu jednu situaciju. To je poruka ‘urbi et orbi’, da je ovdje ipak ugodno živjeti i poruka onima koji su malo sa skepsom pratili što se to zbiva”, naglasio je Ljubo Kovač, v.d. ravnatelja Gradske knjižnice „fra Petar Bakula“, Posušje.

Javnost ne ostaje uskraćena ni za informacije o planiranju i izvršenju proračuna – samim time mogu kontrolirati trošenje javnog novca.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.