Osumnjičenik za pokolj u Kanadi pronađen mrtav, njegovog brata još uvijek traže

Kanadska policija pronašla je u ponedjeljak mrtvog jednog od osumnjičenika za masovni pokolj nožem u kojemu je u nedjelju ubijeno deset osoba, dok je drugi osumnjičenik, njegov brat, još uvijek na slobodi.


Braća su bila osumnjičena za ubojstvo deset ljudi i ranjavanje 18 u napadu nožem koji je u nedjelju duboko potresao domorodačku zajednicu u Saskatchewanu. Napadi su bili među najsmrtonosnijima u modernoj povijesti Kanade. Policija je rekla kako se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge očito bile nasumične.

Damien Sanderson (31) pronađen je mrtav u James Smith Cree Nationu, a njegov brat, Myles Sanderson (30) “možda je zadobio ozljede” i možda traži liječničku pomoć, rekla je Rhonda Blackmore, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan. Sa smrću jednog brata Sandersona i ranjavanjem drugog, broj žrtava sada iznosi 11 mrtvih i 19 ozlijeđenih, rekla je Blackmore.

Tijelo Damiena Sandersona pronađeno je na otvorenom u području s visokom travom u blizini kuće koja se pretraživala, rekla je. “Možemo potvrditi da ima vidljive ozljede. U ovom trenutku se ne vjeruje da si je te ozljede sam zadao”, rekla je Blackmore ne precizirajući što je uzrok ozljeda.

Upitan je li Myles Sanderson osumnjičen da je također ubio svog brata, Blackmore je rekla: “Nismo to potvrdili. Ne možemo reći je li Myles bio umiješan u smrt Damiena.” Također je upozorila da policija još uvijek smatra Mylesa Sandersona opasnim za javnost, čak i ako je ozlijeđen. “Myles ima poduži kriminalni dosje koji uključuje kaznena djela protiv osoba i imovine… Smatramo ga naoružanim i opasnim. Nemojte mu prilaziti”, rekla je Blackmore.

CBC News izvijestio je da je policija u saskatchewanskom gradu Saskatoonu tražila Mylesa Sandersona od svibnja, kada se prestao sastajati sa svojim službenikom za uvjetni otpust nakon što je odslužio kaznu za napad, pljačku i izricanje prijetnji.

Premijer Justin Trudeau nazvao je napade “šokantnim i srceparajućim” i rekao da je razgovarao s vodstvom James Smith Cree Nationa i premijerom Saskatchewana Scottom Moeom kako bi obećao potporu svoje vlade.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.