‘Pojedinci kupe cijeli kat’: Cijene stanova u hercegovačkom gradu obaraju rekorde

Cijene stanova u Trebinju oborile su sve rekorde. Kvadrat je u nekim zgradama prešao četiri tisuće maraka, za domaće stanovništvo to je samo misaona imenica, zato kupci stižu sa svih strana svijeta.


Zgrada koja se pravi na samoj obali Trebišnjice osim što je izazvala lavinu komentara podigla je i cijene stanova. Tako se kvadrat stana ovdje plaća 4.500 maraka.

Stanove uglavnom kupuju oni iz dijaspore a sve je više i kupaca iz Srbije. Neki Trebinjci pričaju da će u susjedstvu imati čuvene sportaše, drugi će gledati političare. Priča se da pojedinci ne kupuju stan nego cijeli kat. Ima i kupaca koje provjerava policija.

Za to virijeme investitori zadovoljno trljaju dlanove. Kako se stan nacrta tako se i proda.

Najpovoljnija cijena kvadrata strana u novogradnji je 2.600 maraka.  Kupci su i  probirljivi.

Dlanove ne trljaju samo oni koji sa stanovima trguju nego i gradski oci. Budžet grada je deblji zahvaljujući stanogradnji.

Prema prosjeku, godišnje se u Trebinju napravi oko 600 stanova. Dobra potražnja ali i skuplji građevinski materijal glavni su razlozi što su cijene stanova na jugu otišle u nebo.

2 komentara

  • pojedinci kupe cijeli kat, koja provokacija, ovo je trenutno najveća praonica novca, odakle im, pitaju se mnogi, pljačka ili nešto drugo, imaju pojedinci sve…a sirotinja kuvere u ruke i bjež vani…

  • sve ce to ostati sablazni spomenici necasnih radnji!????samo sa sobom nosimo ono sto smo ucinili iz Ljubavi prema Bogu i coviku,sve drugo ostaje.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.