Poljaci prosvjeduju, oko 3000 ukrajinskih kamiona zaustavljeno na granici

Na poljskoj strani granice od jutros čeka oko 3.000 uglavnom ukrajinskih kamiona zbog blokade poljskih vozača kamiona, koja traje duže od deset dana, priopćile su ukrajinske vlasti.

“Više od 10 dana ukrajinski vozači blokirani su na poljskoj granici. Tisuće ljudi prinuđeno je da živi u teškim uvjetima sa ograničenom hranom, vodom i gorivom”, objavio je zamjenik ukrajinskog premijera Oleksandr Kubrakov na društvenoj mreži “X”.

On je rekao da su kamioni nagomilani unazad više od 30 kilometara prema prijelazu Jahodin, više od 10 kilometara prema Ravi-Ruskoj i više od 16 kilometara ka prijelazu Krakivec.

Poljski vozači kamiona blokirali su puteve do tri granična prijelaza sa Ukrajinom u znak prosvjeda protiv neaktivnosti Vlade zbog gubitka posla.

Ukrajinski dužnosnici rekli su prošlog tjedna da Kijev i Varšava ponovo nisu uspjeli postići sporazum o zaustavljanju prosvjeda.

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva za infrastrukturu, u prosjeku 40.000 do 50.000 kamiona pređe granicu sa Poljskom mjesečno preko osam postojećih prijelaza, dvostruko više nego prije rata. Većinu robe prevoze ukrajinski kamioni.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.