PONOVNO SE BUDI HRVATSKO SKIJANJE!!!

Istok Rodeš osvojio fenomenalno 7. mjesto u slalomskoj utrci Svijetskog kupa, Matej Vidović 18.

Jučer u Talijanskoj Madonni di Campiglio održana je treća ovogodišnja utrka u slalomu. Hrvatska je imala 4 predstavnika: Vidović, Zubčić, E.Kolega i Rodeš. Nakon prve vožnje uz očekivanog Vidovića koji je startao 31 i zauzeo 29 mjesto, imali smo još jednog momka u drugoj vožnji. Rodeš je s brojem 66 stigao do 27 pozicije. Drugu utrku odvozio je fantastično i stigao do 7 pozicije ukupno, ostavio je za sobom velika imena poput Hirschera i Neureuthera. Rodešu su to bili prvi ovosezonski bodovi dok je Vidović nakon dva 21 mjesta u prva dva slaloma ovog puta stigao do 18 pozicije i tako marljivo nastavio skupljati bodove. Pobjednik ove uzbudljive utrke bio je Švicarac Yule.

Rodeš sa 36 bodovo drži trenutno 20 mjesto u poretku slaloma dok je Vidović 22 s 33 boda, ti bodovi dovoljni su im za 66 i 68 mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa u kojem na listi imamo još jednog Hrvata, Filipa Zubčića. Zuba svoje bodove skuplja u Veleslalomu i trenutno ih ima 31 što mu donosi 26 mjesto u veleslalomu i 69 ukupno.

S obzirom na godine ovih dečkiju Rodeš (22), Vidović (25), i Zubčič (25). Uz braću Kolege (Elias (21) i Samuel (19)) koji također imaju ogroman potencijal, Hrvatska se više ne trebala brinuti za skijašku budućnost i što nakon Kostelića?!

Piše: Tomislav Lončar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.